Uşak TV

CHP ÜCRETLİ OTOPARK UYGULAMASINI YARGIYA TAŞIDI

Politika

CHP Uşak İl Başkanı Karaoba: "Belediyenin şehir içi yollardaki otopark uygulamasının iptali için bölge idare mahkemesine dava açtık"

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Uşak Belediyesinin şehir içi yollardaki otopark uygulamasının iptali için bölge idare mahkemesine dava açtıklarını bildirdi.

Karaoba, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Uşak Belediyesinin bir süre önce kentin belirli caddelerinde başlattığı otopark uygulamasını eleştirdi.

Belediyenin kentin ulaşım sorunun çözmek için yeni otoparklar yapmak yerine imar kanuna aykırı olarak şehrin işlek caddelerinde ücretli otopark uygulaması başlattığını öne süren Ali Karaoba, uygulamanın iptali için Manisa Belge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını söyledi.

Karaoba, "Kent nüfusunun artması buna bağlı olarak araç sayısındaki artış beraberinde sorunlar getiriyor. Ancak Uşak Belediyesi bu sorunları aşmak yerine rant elde etmek için şehir içi yollarda otopark uygulaması başlatmış durumda. Belediyeler kar amaçlı şirketler değildir, bir an önce bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz" dedi.





Yorumlar (3)

Vatandaş 8 Yıl Önce

Yolları tek yön yaptilar yollar genişledi ama her yer park yeri. Önce altyapiyi yapmış halki düşünen yokki kendi cepinj düşünmüşler....bir yere gitmek icin eskiden hemen variyorduk şimdi km lerce yol yapıyoruz

GÖZLEMCİ 8 Yıl Önce

beledi̇yeni̇n yaptiği herşey gereksi̇z.. emli̇yeti̇n önü parke taşi vardi bi̇ze küfür etmi̇yordu o taşlar asvalta döndü de ne oldu şehi̇ri̇ güzelleşti̇recegi̇ne gi̇t bi̇r köy yoluna yap o yatiririmi. topladiklari otopark üçreti̇ni̇n de nereye gi̇tti̇ belli̇ degi̇l ama bi̇r daha oy yokkkk

ali dede 8 Yıl Önce

otopark uygulaması bence iyi oldu en azından düşük bir otopark ücreti ile istediğimiz yerde park yeri bulup işlerimizi halledebiliyoruz.chp nin işi gücü muhalefet sanki parasız olsa yer bulamayıp 7,00 tl. ye di̇ğer şahislarin i̇şletti̇ği̇ otoparklara arabalarimizi koymayacakmiyiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.