Uşak TV

CHP'Lİ YALIM: "TÜRK LİRASI, TÜRK LİRASI KARŞISINDA DA DEĞER KAYBEDİYOR!"

Politika

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, gerçekleştirdiği çalışma ile paraların basımındaki madenlerin fiyatının nasıl yükseldiğini açıkladı.
CHP'li Yalım, 1, 5, 10, 25 ve 50 kuruşlukların maliyetleri son dönemde hızla yükseldiğine dikkat çekerek, "50 kuruşun üretimi için kullanılan bakır, nikel ve çinkonun maliyeti 66 kuruş oldu." dedi.
"MERKEZ BANKASI HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARI NEDENİYLE ZARARDA"
Madeni paralarda bakır, nikel ve çinko madenlerinin kullanıldığının altını çizen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım şöyle dedi:
"Paralardaki maden değeri yükseldiği için piyasada şu an 1 ve 5 kuruş gibi bazı bozuk paralar bulunmuyor. Bununla beraber madeni paraları eritip içindeki madenleri ayrıştırarak satmak kârlı hale geldi. O nedenle Merkez Bankası, hükümetin izlediği yanlış politikalar nedeniyle madeni para basımında sürekli zarar ediyor. Madeni paraları toplayan hurdacılar da kâra geçiyor. Kuruşları toplayıp erittikleri için piyasada yeterince kuruş bulunmuyor. Ayrıca maden kendiliğinden para olmuyor. Bunun için kurulmuş Darphane var. Orada çalışanlar var, harcanan enerji, personel ve diğer giderler var."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.