Uşak TV

CHP'Lİ YALIM: SEÇİM MEYDANLARINDA ARTIK İCRA DAİRESİ AÇARLAR

Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, ekonomik kriz nedeniyle ekim ayı itibariyle icra müdürlüklerinde 25 milyon icra dosyası bulunduğunu belirterek, icralarla baş etmek için hükümetin 500 icra müdürü alacağını söyledi. İcra dairelerinin kurulmak istenmesinin nedeninin ekonomik krizin devam edeceği anlamını taşıdığını ifade eden Yalım, "Artık Recep Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında icra dairelerinin toplu açılışını yapar" dedi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AKP hükümeti tarafından yeni icra daireleri için 500 müdür alınacağını belirtti. İcra müdürlüklerinde 25 milyon dosya olduğunu açıklayan Yalım, "Yeni icra dairelerinin kurulması demek 2023 yılında da ekonomik krizin devam edeceği anlamına gelmektedir. Bir zamanlar Erdoğan 'size hapishane yapıyoruz' diye öğündüğü gibi yakında çıkıp 'size icra daireleri açtık' derse hiç şaşırmayın." diye konuştu.
YENİ İCRALARIN SEBEBİ TÜİK ÇALIŞANLARIDIR
Son zamanlarda en çok icraya düşen kişilerin başında emekliler ve memurlar olduğunun altını çizen Yalım, "Çünkü hükümet emeklilerin ve memurların maaşlarına TÜİK'te sahte evrak düzenleyen memurlar nedeni ile yeteri kadar zam yapmıyor. Bu göstergelere göre hükümet eşelmobil sistemi ile her ay memura zam yapması gerekmektedir. TÜİK'te sahte evrak düzenleyen kişiler hakkında iktidarımızda işlem yapacağımızı şimdiden bildiriyorum. Bu kişiler bazı kişilerin maşası olarak işlem yapıyorlar iki gün sonra kendileri hakkında dava açıldığında 'biz bu emri onlara verdik sorumlu biziz' diyen amirleri olmayacak. Gelin yol yakınken bu sahtekârlıktan vazgeçin kul hakkına girmeyin. Geçmişinde sicili temiz olup şimdi icraya düşen vatandaşlarımızın sebebi TÜİK ve çalışanlarıdır."diye konuştu.
FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ YIKIP GİDİYORLAR

Erdoğan hükümetin fireni patlamış ağır tonajlı yüklü kamyon gibi önüne ne gelirse yıkarak gittiğini söyleyen Milletvekili Özkan Yalım, "Sarayın siyasi artık danışmanları eskiden 3-4 yerden maaş alıyorlardı. Şimdi maaşlar kendilerine yetmediği için 6-7 yerden maaş alıyorlar. Bunlar mı vatandaşın halinden anlayıp Erdoğan'a vatandaşın halini gösterir raporlar sunacaklar sunamazlar bunlardan bir şey olmaz. Erdoğan süslü sarayının penceresinden baktığında onun gördüğü Türkiye ile vatandaşların içerisinde bulunduğu Türkiye arasında çok fark var. Ne diyelim Erdoğan secim meydanlarında 500 yeni icra dairesinin toplu açılışını yapar artık" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.