Uşak TV

CHP'Lİ YALIM'DAN VAKIF GAYRİMENKUL TEPKİSİ "KURUMLARIN İÇİ BİRBİR BOŞALTILIYOR"

Politika

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'de yaklaşık üç personele karşılık bir yönetim kurulu üyesinin bulunduğunun ortaya çıkmasına ilişkin açıklama yaptı. Sayıştay Denetim Raporu'na göre kurumda, 39 ulaşan personeline karşılık 15 yönetim kurulu üyesi görev yapıyor. Raporda "15 yönetim kurulu üye sayısının, şirket gereklerinden kaynaklanmadığı, işletmecilik ilkeleri ve rasyonellikten uzak olduğu ayrıca 39 personele göre bu sayının oldukça yüksek olduğu değerlendirilmekte" ifadeleri bulunuyor. 2020'de YK üyelerinin şirkete toplam maliyeti ise 938 bin TL. Bu toplam personel harcamalarının yüzde 9,7'sini oluşturmuş. Üye sayısının 15'e yükseltilmesiyle bu rakamın daha da artması bekleniyor.

 
"BİRİLERİNİN CEBİ DOLDURULUYOR"
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da Sayıştay raporlarına yansıyan Vakıf Garimenkul ile ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi:
"20 yıllık AKP iktidarları döneminde içi boşaltılmayan, anlamını yitirmeyen kurum kalmadı. Şimdi de Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'de tuhaf olayların döndüğüne tanıklık ediyoruz. Her üç personele bir yönetim kurulu üyesi düşen, benzerlerinden uzak bir tablo çizen acayip bir olay. Bakıyoruz aynı sektörde faaliyet gösteren Emlak Konut GYO 7, Ziraat GYO/5-7 Halk GYO/6. Vakıf GYO'da bu sayı 15. Yani iki katı! Buradan anlıyoruz ki Vakıf GYO'da YK üye sayıları şirket ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmemiş, birilerinin cebini doldurmak için belirlenmiş."


"HANGİ DİNE HANGİ İMANA HANGİ VİCDANA SIĞAR?"

"Sorun burada da bitmiyor. Vakıf GYO, 2018'de 24 milyon TL+KDV karşılığında, AKP kurucularından Macit Haldız'a ait Transform Fikirtepe Şirketi'nden 30 adet taşınmaz alıyor ancak 2019'da bitmesi gereken proje bir yıl sonra duruyor ve sözleşme gereği şirketin, teslim yapılmadığı her ay için ödemesi gereken kira bedeli ise ödenmiyor. Sayıştay buna da dikkat çekiyor ve Vakıf GYO'nun 720 bin TL'lik kira bedeli için bu şahsa ve şirketine dava açması gerektiğinin altını çiziyor. AKP'li kanun tanımaz bu şahıs neden sözleşme gerekliliklerine uymuyor? Bu cesareti nereden ve kimlerden alıyor? Vatandaşlar ekmek kuyruklarında saatlerce sıra beklerken, kredi kartı borçları yüzünden, öğrenciler KYK borçları yüzünden vergi dairesine düşerken, ihtar üstüne ihtar alırken AKP'lilere yapılan bu kıyak hangi dine hangi imana hangi vicdana sığar?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.