Uşak TV

CHP EMEK BÜROSUNDAN EMEKÇİLERE ZİYARET

Politika

CHP EMEK BÜROSUNDAN EMEKÇİLERE ZİYARET

Geçtiğimiz günlerde CHP Uşak İl Başkanlığı bünyesinde kurulan “Emek Bürosu” yeni seçilen Çimse-İş, ve Eğitim-Sen Uşak şube yönetimlerini ziyaret etti. CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, il ve ilçe yöneticileri katıldılar.

Sendikalara yapılan ziyaretlerde, “Emek Bürosu”nun ne amaçla kurulduğu ve neler yapmak istediği anlatıldı ve iş kollarında yaşanan sorunlar birinci ağızlardan dinlendi.

İŞSİZLİĞE TEK ÇÖZÜM : “AİLE SİGORTASI”

CHP İl yönetimi ve “Emek Bürosu ilk ziyaretini geçtiğimiz günlerde Çimse-İş Uşak Şubesine seçilen yeni yönetime yaptı. Şube Başkanı Ali Murat Yalçındağ, yaptığı açıklamada, “Yeni yönetimimle ben, Uşak’taki seramik sektöründe yaşanan sorunları gayet iyi biliyoruz. Sektörümüz, oldukça zor şartlarda, beden gücü ile çalışılan bir iş koludur. Ne yazık ki devlet ve işveren tüm bu zorluklara rağmen örgütlenmemizin önünde engeller çıkarmaktadır. Örneğin: Tüm iş kollarında çalışanların en az yüzde 51’inin örgütlenmesini şart koşmaktadır. Bu da sendikamızın örgütlenmesini engellemektedir. Ayrıca, işveren 40 yaşını aşmış bir işçiyi çıkardığı zaman o işçinin iş bulması çok güçtür. Bunun tek çözümü de CHP’nin “Aile Sigortası” projesidir. O zaman çalışmayan işçilerin aileleri de mağdur olmaktan kurtulacaktır” ifadesini kullandı.

CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel de seramik ve çimento sektöründe yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini belirterek, “CHP Uşak İl Başkanlığı olarak kurduğumuz “Emek Bürosu” bundan sonra sizlerle daha yakından temasa geçecek, sorunlarınızın çözümünde her türlü desteği sunacaktır. CHP örgütleri olarak başta kadın kollarımız olmak üzere, Uşak’ta büyük çapta kutlamalara hazırlanıyoruz. Özellikle işçi sendikalarımızın ve işçi kadınlarımızın desteğini bekliyoruz. Şahsınızda yeni seçilen Çimse-İş Uşak Şubesi’ni kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

EĞİTİM-SEN’E KUTLAMA

CHP yönetiminin ve “Emek Bürosu’nun ikinci durağı Eğitim-Sen Uşak Şubesi oldu. Geçen hafta yapılan seçimlerde başkanlığa seçilen Deniz Ertunç, “Geçmiş yönetimde de CHP ile bir çok konularda fikir ve eylem birliği yaptık. Eğitim emekçileri, mevcut hükümetin uygulamaları sonucu; sözleşmeli, sözleşmesiz, kadrolu birçok sınıfa bölünmüş durumdadır. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerekmektedir” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel de; “Ne yazık ki AKP Hükümetinin tüm uygulamaları emekçilerin aleyhine olmaktadır. Sizlerin de desteği ile CHP iktidara gelecek ve emekçilerin tüm sıkıntıların son verecektir” diyerek yeni seçilen Eğitim-Sen Uşak Şubesi yöneticilerini kutladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.