Uşak TV

CEMAAT CHP Mİ MHP Mİ DİYECEK

Politika

BU FOTOĞRAF ÇOK KONUŞULACAK...

Seçimlere az bir zaman kala Uşak’ta Cemaat’in hangi partiyi destekleyip destkemeyeceği tartışılıyor konuşuluyor. Cemaat’in siyasete müdahil olup olmayacağı yada bir partiyi işaret edip etmeyeceği konuşulurken bu fotoğraf ortalığı karıştıracak gibi duruyor. Eski genç parti İl Başkanı Mehmet Uzun’un oğlunun düğünde çekilen fotoğrafta Cemaatin önemli isimlerinden Hazim Sesli CHP Uşak Milletvekili adayları Özkan Yalım ve İsmet Akın ile birlikte aynı masada görülüyor. Bu kare Cemaat CHP’ye mi destek verecek sorularını gündeme getirse de büyük çoğunluk Cemaat oylarının MHP’ye gideceği yönünde. Çünkü CHP koyun çobanını koysa bir milletvekili alır söylemi Cemaat oyalrının Ak partinin Uşak’ta iki milletvekili çıkarmaması için MHP ye kayabileceğini gösteriyor. Cemaat’in Cumhuriyet Halk Partisinde olası bir önseçimde Ali Erdoğan’ı belediye başkan adayı yapabilmek için cemaat’in CHP ye bir çok üye kaydettirdiği iddiaları da gündemde. Diğer taraftan Milletvekili adayı Özkan Yalım da cemaate yakın duran isim. Cemaatle arası çok iyi olan Yalım çocuğunu da Cemaat’in kolejinde okutuyor. Özkan Yalım ön seçim öncesi CHP yi birinci parti yapmak için söz verdi ancak önseçimden sonra büyük bir düşüşe geçti. Bununda en büyük nedenlerinden birinin Özkan Yalım’ın CHP’nin iki çıkaracağına inanmadığı ve çalışmaları rolenteye alarak nasıl olsa biz bir alırız, bir vekilliği de MHP alsın durum 1 1 1 olsun şeklinde davrandığı iddia ediliyor.

Cemaat’in bir numaralı ismi ile koyu bir siyasi sohbete dalan CHP nin milletvekili adayları hiçbir yerde cemaat lehine yada aleyhine de konuşmuyor. Ancak CHP Samanyolu grubuna yapılan operasyonlarda Cemaat’in yanında yer almış ve cemaate destek olmuştu. CHP’nin seçim çalışmalarında Cemaat ve MHP’yi hiç gündeme getirmemesi ve sürekli olarak AK Partiye yüklenmesi de gözlerden kaçmıyor. CHP kulislerinde bir kısım oyların MHP’ ye kayacağı iddiaları da konuşuluyor.. 

Yorumlar (2)

Yakup 9 Yıl Önce

cemaat haklı olarak ya chpyi ya mhpyi destekler adamlara akp tarafından yapılan zulümü herkes görüyor..bunda mantığa ters bişey yok

mustafa okan ışık 9 Yıl Önce

AYNEN YAKUP KARDEŞİM AKPYE VERECEK HALLERİ YOK HERHALDE

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.