Uşak TV

CAHAN`DAN ESNAF VE SANATKÂRLARA ZİYARET

Politika

CAHAN`DAN ESNAF VE SANATKÂRLARA ZİYARET

Yerel seçimlere az bir zaman kala Ak Parti Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk’ ü makamında ziyaret etti.

Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Ak Parti İl Başkanı Basri Yıldırım da bu ziyarete başkan adayı ile birlikte iştirak ettiler. Saadettin Öztürk’ün yanı sıra Uşak’ ta faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkar Odaları başkanları da toplantıda hazır bulundular.

ESNAFLARIMIZ PİYASA İLE REKABET EDEBİLECEK

Ziyarette Nurullah Cahan “Kalkınmanın gerçekleşmesinin olmazsa olmaz şartlarından biri esnaflarımızdır. Esnaflarımız para kazandığı takdirde şehrimiz kalkınabilir. Esnafımızın para kazanabilmesinin yolu da esnafımızı da piyasa ile rekabet edebilir hale getirmektir. Bunun için esnaflarımızın faaliyet gösterdiği yerleri cazibe merkezi haline getirmek yapılacak ilk iş olmalıdır. Bunu yapabilmenin yolu da iş yerlerinin modern, düzenli ve alışverişe daha elverişli hale getirmektir. Biz bunu yaparken kademeli olarak yapacak, hiçbir esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz.

ŞEHRİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

Cahan “Uşak halkı girişimci bir ruha sahip ama bu girişimci ruh bu zamana kadar tam manası ile değerlendirilemedi. Değerlendirilemediği için şehrimiz gelmesi gereken noktanın gerisinde kaldı. Bunun sebebi de şehirde ortak aklın hakim kılınamamasıdır. Ortak aklı sağlamanın yolu, şehirle ilgili kararlar alınırken, şehrimizin tüm meslek gruplarının, STK’ ların ve Uşak halkının görüşleri alınarak, bu görüşlerle harmanlanan kararların icra edilmesiyle mümkün olur. Biz belediye başkanı olduğumuzda Uşak’ta yaşayan tüm kesimlerin görüşlerini dikkate alacak ve halkımızla sürekli dirsek temasında olacağız. Çünkü şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için ortak akılla iş yapılmalıdır. Bu sağlandığında toplumun tüm kesimleri elini taşın altına koyacak, kalkınma ve gelişmeye şehrimizde yaşayan tüm vatandaşların katkısı olacaktır.

UŞAK HALKI KAZANACAK

Cahan ayrıca “Ancak halkın fikirlerine önem veren, dertlerini dinleyen, sıkıntılara çözüm üreten bir belediye başkanı vatandaşlarla gönül bağı kurabilir. Zaten aslolan da bu gönül bağının kurulmasıdır. Bu sağlandığında halkın sorunları hızlıca çözülecek, bunun sonucunda kazanan şehrimizde yaşayan vatandaş, esnaf, işçi ve işveren olacaktır. Sonuç olarak şehrimiz ve ülkemiz kazanacaktır. Biz halkımızla gönül bağı kurmak için geliyoruz” dedi.

Ziyaret sonunda Ak Parti heyeti ve Esnaf ve Sanatkarlar odalarının başkanları beraber yemeğe geçtiler. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen yemekten sonra Başkan Adayı Nurullah Cahan, oda başkanlarından, esnafların kalkınması için hazırlamış olduğu projeleri gerçekleştirmek maksadıyla destek isteyerek programını noktaladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.