Uşak TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN UŞAK`I GERİ İSTİYOR

Politika

BAŞBAKAN ERDOĞAN UŞAK`I GERİ İSTİYOR

Toplam 81 ilden 70'inin belediye başkan adayını açıklayan Başbakan Erdoğan'ın 11 il adaylarını da bu hafta açıklaması bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın hedefinde geçen dönem kaybettiği 8 il belediyesi de var. Erdoğan aralarında Uşak'ın da bulunduğu bu 8 ili tekrar Ak Partili yapmak istiyor. 48 ilde belediye yönetimini elinde bulunduran AK Parti, bunlardan 21'indeki adayını değiştirdi. Büyük oranda temayül ve anket sonuçlarını dikkate alan Erdoğan, "parti oylarının çok altında" denilen illerde isim değişikliğine gitti. Oylarını koruyan ya da biraz altında olan isimlerle 'yola devam' dedi. Oyları parti oylarının altında kaldığı belirlenen 25 belediyeden 18'inin adayı değiştirildi. "Değiştirilebilir" kategorisindeki 5 il Ağrı, Bitlis, Ardahan Niğde ve Nevşehir'de adaylar yerinde kaldı. Bu kategorideki Kars ve Karaman'ın adayları ise belli değil.
AK Parti yönetimi, temayül ve anketler sonucunda MHP'den 5, CHP'den ise 3 ili yerel seçimlerde alabileceğini öngörüyor. Buna göre MHP'deki Adana, Balıkesir, Gümüşhane, Manisa ve Uşak illeri ile CHP'deki Antalya, Ordu, Zonguldak illerinde AK Parti'nin seçimleri kazanabileceği ifade ediliyor. AK Parti Adana'da Abdullah Torun, Balıkesir'de Ahmet Edip Uğur, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Antalya'da Menderes Türel, Ordu'da Enver Yılmaz ve Zonguldak'ta Ali Bektaş'ı aday gösterdi. Erdoğan Uşak ve Manisa adaylarını henüz açıklamadı.
Uşak'ta AK Parti adayının kim olacağı konusu merakla beklenirken Ali Erdoğan'ın adı hala kulislerde dolaşmaya devam ediyor. ANketlerde oldukca yğksek oya sahip olan Ali Erdoğan'ın hala AK Parttiden yada başka bir partiden aday olabileceği konuşuluyor. 
Hatta CHP nin daha aday belirleme yöntemini bile belirlememesi Ali Erdoğan'ın durmuna yoırumlanıyor. 
AK Partide En güçlü başkan adayları Alim Tunç, Mehmet Gün, Nurullah Cahan, Serhat Eren ve Zafer Aydın olarak görünüyor. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.