Uşak TV

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR CEPHESİNDEN İLK PANEL

Politika

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Başkanlık sisteminin getireceği sakıncaları anlattı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Süheyl Batum ile birlikte Uşak Baro Başkanlığı Eğitim İş ve ADD nin düzenlediği "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konulu panele katıldı.

İstanbul 1 Nolu düğün salonunda yapılan panele CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak Başkanı ali Karaoba ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin başında söz alan Uşak Baro Başkanı Av. Gürcan Sağcan, Uşak halkını bilgilendirmek için böyle bir panel düzenlemek istediklerini söyledi. 
Panelde kısa bir konuşma yapan Eğitim-iş Başkanı Ercan uzun ve ADD Başkanı Arif Güvenir de Anayasa değişikliğinin ve referandumun önemine dikkat çektiler. 
Panelde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Meti Feyzioğlu: 
“Milletimiz görüyor, biliyor, bu projeyi reddediyor. Biz de durmadan, dinlenmeden, vatan borcumuzu yerine getirmek için çalışıyoruz.
Eğer bir ülkede devlet başkanı bir cebine yargıyı, öbür cebine Meclis’i koyarsa o devlet tek kişi tarafından yönetilen, o tek kişinin de denetlenmediği bir devlet haline dönüşür. Yani güçlü bir devlet değil, içi çürümeye başlayan bir diktatörlük olur. 
Bir ülkede millet temsilsiz bırakıldığında o ülkede kopuşlar başlar. Millet parçalanırsa devletin toprakları da parçalanmaya yüz tutar.
Türk Milleti, “Bu Anayasa değişikliği bölünme içeriyor” derken bu kaygıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu sebeple Türk Milleti Anayasa değişikliğine izin vermeyecektir. 
Mesele, partiler üstü bir meseledir. Hiçbir siyasi partinin kavgası değildir. Hiçbir siyasi parti lehine ya da aleyhine değildir sözlerimiz.
Sımsıcak ev sahipliğini ve desteğini esirgemeyen Uşak Barosu Başkanımız Av. Gürcan Sağcan’a ve tüm meslektaşlarımıza, ADD Uşak Şubesi Başkanı Dr. Arif Güvenir’e, Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun’a, dinlemeye gelen ve hepimize büyük güç veren Uşaklılara yürekten teşekkürler. Sağ olun, var olun” dedi. 
Panelde Prof. Dr Süheyl Batum ,Psikiyatrist Dr. Semih Dikkatli ve Huseyin Emre Altınısık birer konuşma yaptılar. Uşaklılar panele büyük ilgi gösterdiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.