Uşak TV

ALPER’DEN MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’a CEVAP

Politika

ALPER’DEN MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’a CEVAP

AK Parti İl Başkanı Hilmi ALPER MHP İL başkanı Metin Deniz SAVAŞ’ın basın açıklamasına yazılı bir basın açıklaması yaptı. Hilmi Alper yaptığı açıklamada: “13 Kasım 2009 Cumartesi Metin Deniz Savaş’ın, basın toplantısında şahsımın atanmış bir İl Başkanı olmam dolayısıyla muhatap almayacağını söylemesi üzerine, basın toplantısıyla cevap verilecek kıymette bir şahıs olmaması sebebiyle cevabımı yazılı vermeyi tercih ettim.

Atanmış bir İl Başkanı olmanın yasal bir prosedür olmasının yanında bunun partimizin bir iç meselesi olduğunun Metin Deniz Savaş tarafından algılanmasının bir hayli zaman alacağını zannediyorum.

Kendisi her ne kadar seçilmiş bir kişi olduğunu iddia etse dahi, seçildiği kongre, partisinin bir kısım delegelerinin itirazı ile mahkemelik olmuştur.

Daha önceki açıklamalarında Devletin Valisini hedef alan konuşmalarıyla infial yaratan Savaş; şimdi de Emniyet Müdürlüğü gibi önemli bir kurumu hedef almakla hatta daha ileri giderek hesap sormak gibi maksadını aşan sözlerle tehditler savurmaktadır. Ayrıca toplumu birbirinden ayrıştıracak, kutuplara ayıracak, nifak oluşturarak kamplara bölecek, Kürt – Türk, laik – anti laik çatışması yaratacak söylemlerde bulunmak suretiyle kaos yaratmaya çalışmaktadır. Türk toplumunun inanç hassasiyetlerinden olan Bismillah ve Maşallah gibi sözlere olan tahammülsüzlüğü ibret vericidir. Kimlere ve neye hizmet ettiği belli olmayan bu şahsın açıklamaları kamu vicdanını rahatsız etmektedir.

Demokratik açılım sürecine Türk Ocakları Derneği gibi ülkücü camianın sesi olmuş önemli bir kuruluşun dahi destek verdiği bilinen bir gerçek iken bir İl Başkanının bu sorumsuzluğu ve halkı tahrik edercesine yaptığı konuşmaları büyük bir talihsizliktir. Basında yer alan kin ve nefret tohumları oluşturacak bu sözler için Adalet Bakanlığımızın değerli Savcıları mutlaka gereğini yapacaktır.

UTAŞ’ la ilgili olduğu söylenen bir takım düzmece belgelerle ilgili kamuoyunda sanki büyük bir yolsuzluk ortaya çıkarmış edasıyla beyan ve söylemlerde bulunanlara sözüm o ki şahsımla ilgili iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktığında, hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağımı bilmeniz gerekiyor. Bugüne kadar bu konuda yapılan tüm beyan ve açıklamalar ile ilgili şahsım ve partim adına hukuki ve kişisel tazminat haklarım saklı tutulmaktadır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.