Uşak TV

ALİM TUNÇ UYARDI RUANDA FETÖ OKULUNU TÜRKİYE'YE VERİYOR

Politika

Uşak Milletvekili Alim TUNÇ’un uyarısından sonra Ruanda, FETÖ'nün okulunu Türkiye’ye veriyor.

Ruanda'da bulunan FETÖ okulu, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç'un girişimleriyle terör örgütünün elinden alınacak.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Türkiye içerisinde gerçekleştirilen FETÖ temizliğinin yanı sıra yurtdışında da örgüte yönelik temizlik çalışmaları sürüyor.

Hain kalkışma sonrasında gerçekleştirilen temaslarda, daha önce Ruanda'nın Türkiye Büyükelçisi Nkurunziza'ya tarihinde ilk kez FETÖ/PDY mensupları tarafından yapılan saldırıda bombalanan meclisi gezdiren Uşak Milletvekili Alim Tunç, örgüt hakkında Ruanda Büyükelçisi ile istişare etmiş ve eli kanlı örgütün kendileri için de tehdit olduğunu vurgulamıştı.

Tehdidin farkında olduklarını kaydeden büyükelçi, Alim Tunç ve Türk heyeti ile yapılan istişarelerin sonrasında FETÖ/PDY okuluna yönelik izlenecek yol haritasını yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

Dünyayı tehdit eden hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün Ruanda'da bulunan okulunun Türkiye'de kurulan vakfa (Maarif Vakfı) veya Ruanda'daki makamlara devredileceğini, konu hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Büyükelçi Nkurunziza FETÖ/PDY tehdidinin farkında olduklarını, darbe girişimini kınadıklarını ve demokratik bir Türkiye'den yana olduklarını ifade etti.












 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.