Uşak TV

ALİM TUNÇ: “Terör birlik ve Beraberliğimizi hedef almıştır”

Politika

Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Alim Tunç, Ankara´da yaşanan terör eylemini kınayarak basın açıklaması yaptı.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç açıklamasında şunları söyledi:

“Ankara´da gerçekleşen terör eylemi bütün milletimize yönelik bir katliam girişimidir. Demokrasimizi, ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi hedef almıştır. Bu vahşi ve barbarca eylemi AK Parti olarak amasız-şartsız kınamakta, lanetlemekte ve acılı ailelerin acısını paylaşmaktayız. ‘Acı bizim acımız, hedef Türkiye´mizdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu terör eyleminin milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırı olduğunu söylemiştir. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu da bu kapsamda seçim programını 3 gün boyunca iptal etmiş ve üç günlük ulusal yas ilan etmiştir. Yaşadığımız bu büyük acı çerçevesinde, tüm teşkilatlarımız, seçim programlarında, müzikli ve coşkulu çalışmalarda bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımız, bu süreçte kesin bilgiye dayanmayan, özellikle sosyal medyada manipüle edilen, her türlü açıklamaya güvenmemelidir. Çünkü terörün asıl amaçlarından birisi de dedikodu mekanizması ile kargaşa çıkarmaktır.

Toplumumuzun her kesimi bu tip terör olaylarına karşı ortak bir tutum içinde bulunmalıdır.

Bu eylemi seçimlere 20 gün gibi az bir süre kalmasıyla ve ülkemizin etrafındaki gelişmelerle birlikte değerlendirmek gerekmektedir. Bu kapsamda bu saldırı ülkemize, seçimlere, demokrasimize yönelik bir suikast ve toplumsal barışımıza karşı bir travma yaratma girişimi olarak yorumlanmalıdır.

Yaşanan bu olay Türkiye´de güvenlik açığı varmış gibi bir tablo yaratarak, ülkemizi bölgedeki sıcak gelişmelerin içine çekmeye yönelik bir girişimdir.

Bu olay karşısında diğer partiler ve sivil toplum kuruluşları amasız bir şekilde beraber tutum almalıdır. Bombalama eylemi bir siyaset meselesi değil, bir memleket meselesidir. Bütün partilerimiz birlik ve beraberlik içinde bir duruş sergilemelidir. Sayın Genel Başkanımız da bu minvalde CHP ve MHP Genel Başkanlarına çağrı yapmıştır. Alacağımız bu tutum bu alçakça eylemin amacına ulaşmasına da engel olacaktır.

Bir parti hariç, diğer partilerimizden sağduyulu mesajlar gelirken birileri sorumsuzca devleti suçlayan açıklamalarda bulunmuştur. Zaten en kolay yol suçlama siyaseti ve siyasi istismar yapmaktır. Derhal bu yaklaşım terkedilmeli, birlik ve beraberlik içinde teröre karşı ortak tavır takınılmalıdır.

Olay “bir terör saldırısı”dır. Ankara´daki bombalama eyleminde toplumumuzun bir kesimi değil, tüm Türkiye hedef alınmıştır. Bu eylem millete ve demokrasimize karşı yapılmış bir girişimdir. Allah (cc) bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.