Uşak TV

ALİ ERDOĞAN`IN ADAYLIĞI 15 OCAK`TA AÇIKLANACAK

Politika

ALİ ERDOĞAN`IN ADAYLIĞI 15 OCAK`TA AÇIKLANACAK

Seçime 80 gün kaldı ama hala siyasi hareket tam başlamış değil. AK Parti Belediye başkan adayı Nurullah Cahan ev ev çalışıyor. Ev toplantıları yapıyor sık sık. MHP Adayı Alpay Özgür ise bol bol el sıkma derdinde. Eğer el sıkmakla seçim kazanılıyorsa Alpay Özgür Kesin başkan olur! Ama sırf Ali Erdoğan’a muhalefet edeceğim diye vara yoğa itiraz eden Uşak’ın menfaatlerine olan projelerde bile hayır oyu kullanan Kuzey çevre yoluna bile hayır diyen Alpay Özgür’ün Elmalıdere ye ne yüzle oy istemeye gideceğini doğrusu merak ediyoruz.

Şu an çıkan adaylara göre AK Parti bu seçimden zaferle çıkar. Ancak CHP henüz adayını belirlemedi. CHP’de Ali Erdoğan’a tepki hemen hemen yok olma derecesine geldi. Aklı selim CHP’liler de Ali Erdoğansız seçimi alamayacaklarına inanmaya başladılar. CHP Ali Erdoğansız bir adayla seçime girerse sürükleyici bir aday adayı olmadığı için 2.parti olur. Anketlerde zaten bunu gösteriyor. Bu nedenle CHP Genel Merkezi Ali Erdoğan’da karar kıldı ve ayın 15de resmen açıklanacak. Aslında Ali Erdoğan çoktan açıklanacaktı ancak tepkiler ve iddialar nedeniyle bu açıklama biraz geciktirildi suların durulması beklendi. Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın yakın çevresine Ali Erdoğan aday olursa istifa ederim dediği ancak sonradan bu kararından vazgeçtiğini söylediği gelen bilgiler arasında. Bu arada Ali Erdoğan’ın CHP den aday olmamasını en çok AK parti istiyor. Eğer Ali Erdoğan aday olmazsa Ak Parti Güle oynaya seçimi alacak konumda.

Sonuç olarak Uşak siyaseti hareket için gelecek haftayı bekliyor. 15 Ocak’ta CHP’den Ali Erdoğan aday olarak açıklanacak ve seçim hareketi de başlayacak. Bu seçim Ak Parti ve CHP arasında geçecek. Kıran kırana bir seçim olacak. Seçimi AK Parti yada CHP çok az bir farkla alacak. Ama bu seçim kimse için çantada keklik değil.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.