Uşak TV

ALİ ERDOĞAN BULUNMAZ HİNT KUMAŞI MI? (1)

Politika

ALİ ERDOĞAN BULUNMAZ HİNT KUMAŞI MI? (1)

Uşak’ta siyasi kulisler hızlanırken en çok merak edilen ve en çok konuşulan konu Ali Erdoğan’ın aday olup olmayacağı. Ali Erdoğan her ne kadar ben aday değilim dese de buna kimse inanmıyor. En başta da ben J

Ali Erdoğan diğer aday adaylarına göre kuşkusuz en popüler en tanınan isim. İki dönem belediye başkanlığı yapmış bir insan için tabi ki normal. Diğer aday adaylarını çok fazla kişi tanımıyor becerilerini yada beceriksizliklerini halk bilmiyor, onların büyük çoğunluğu da kendilerini tanıtmak zahmetine girmiyorlar henüz. Herkes ilk önce Ankara’dan partilerin Genel Merkezlerinden dayı ayarlama peşinde koşuyorlar. Bir çok aday adayı ile görüşüyorum. Bir kaçı hariç gerçekten Uşak’a hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorlar. Aday adaylarının büyük çoğunluğu En az Ali Erdoğan kadar bilgili kültürlü ve saygın insanlar. Arada bir başkan olursa Uşak’ı kökünden satar denen isimlerde var kuşkusuz ama onların bence hiç ama şansları yok.

Ali Erdoğan AK Partiye geçecek mi geçmeyecek mi? aday olacak mı olmayacak mı? adaylığı için kimler bastırıyor? Hangi bakanlar devreye giriyor tek tek sizlere açıklayacağım. Uşak siyasetinde bulunmaz hint kumaşı muamelesi gören Ali Erdoğan ile ilgili tüm gerçekleri sizlerle paylaşacağım.

Adam kullanmada üstüne adam tanımadığım, Uyanıklığı sayesinde CİN ALİ, Bozuk yollar nedeniyle de adı ÇUKUR ALİ’ye çıkan Ali Erdoğan’ın tüm hünerlerini çalışmalarını iyi ve kötü yönlerini sizlere aktaracağım.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan hiç şüphesiz iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapan ender kişilerden biri. Buna bir diyeceğimiz yok.

Ali Erdoğan'ı en iyi tanıyanlardan biriyim. Okuldan ilk mezun olup geldiğindeki halini, proje çalışmalarını, ilk adaylık serüvenini yakınen bilenlerdenim. O zamanlar haftalık gazetemde köşe yazan Ali Edoğan bir gün bana “MHP den adaylık teklif ediyorlar ne dersin aday olayım mı

kazanma şansım var mı" diye sormuştu. Bende kazanma şansın yok ama diğer partilerin adaylarına bağlı onların adayları belli olunca kazanıp kazanamayacağını sana söylerim demiştim. Soruyu sorarken bile ümitsiz bir soruş şekli vardı. Ancak aradan geçen zamanda ANAP tan Hilmi Yeşilçiçek, DYP'den tekrar Erhan AKÇAY, DSP'den Ender Karagül, CHP'den de Fuat Yılmaz çıkınca Ali Erdoğan'a evet şimdi aday ol kazanma şansın var”” demiştim. Kuşkusuz Ali Erdoğan benim dememle aday olmadı. Zaten aday olacaktı parti genç dinamik çok fazla kimsenin tanımadığı Ali Erdoğan'a görev vermişti. Kazansa da kaybetse de aday olacaktı. MHP de Biat kültürü vardı. İlk zamanlar Ali Erdoğan çok tutuk bir çalışma izledi.

Ama zamanla aştı. Diğer partilerin adaylarının kötü olması Ali Erdoğan'ın işine yaradı. Rüzgar öyle bir esti ki Ali Erdoğan belediye başkanı oldu.

Ali Erdoğan koltuğa oturduktan kısa bir süre sonra değişti. Partililer istekleri için sık sık Erdoğan'a baskı yapıyorlardı. İşçi alacaksın, ihale vereceksin, Parkları vereceksin gibi baskılar. Ali Erdoğan o zamanın popüler olan isimlerini belediye başkan yardımcısı yaptı, Aslan Hoca, İsmet

Çuhadar, Mustafa Köleoğlu gibi isimlerle çalıştı. Özel Kalem Bahadır'ı aşıp Ali Erdoğan ile görüşmek ise hemen hemen imkansızdı. Diğer konulara ise hiç girmeyeceğim.

İlk Dönem Erdoğan'ın acemilik dönemiydi ve çok hatalar yaptı kuşkusuz. 4 Yıl göze görünen hiçbir icraat yapmayan Ali Erdoğan 2003 yılının son günlerine kadar NEKA İnşaat ve Ünal Yapı’ya yaklaşık 450.000 m2 beton parke yaptırıp ödemelerin %80 ni Mesut Apaydın’a ödetti. Bu iki firmaya Mesut Apaydın’ın ödediği paranın bugünkü değeri yaklaşık 10 milyon TL olduğu herkes tarafından biliniyor.

Seçimlerden önce tekrar aday olacağım belediye imkanlarını kullanmayacağım diyen Ali Erdoğan yerine Mustafa Köle oğluna bırakarak istifa etti. Ancak belediye imkanlarını da sonuna kadar kullanmaya devam etti. 2004 Seçimlerinde Ali Erdoğan'a sorduğum 10 kadar soru Ali Erdoğan'ın sonunu hazırladı. TV lere çıkıp dava açacağını ilan eden Ali Erdoğan tek bir dava bile açamadı. Üstelik sorulara verdiği cevaplar kimseyi tatmin etmediği gibi cevap veriş şekli de bir çok kişinin tepkisini çekti.

Seçimi kaybeden Ali Erdoğan hüsrana uğradı. Tekrar mimarlık bürosunu açarak inşaat işine başladı. Bu arada Belediye başkanı iken samimi olduğu Hazım Sesli'nin başkanlığını yaptığı Uşak Organize Sanayi bölgesinde danışmanlık yapmaya başladı. Ali Erdoğan'ın çok yüksek rakamlarda danışmanlık parası aldığı iddiaları hep gündemde oldu.

Bu arada inşaatları hızla yaptı ve abi dediği Hazım Sesli sayesinde bir çok daire sattı.

Yıl 2009'a geldiğinde aday olup olmayacağı en çok konuşulan merak edilen yine o oldu. AK Partili Mesut Apaydın yeteri kadar hizmet etmediği iddiaları ile yıpranmıştı. AK Partide geçen sancılı aday adaylığı süreçleri Ali Erdoğan'ın işine yaradı.

Cemaat'in desteği ve baskısı ile Ali Erdoğan MHP'den aday oldu. Seçim sürecinde bol bol vaadler verildi. Belediyeye 10 bin işçi alınacak dendi. Ama bunları Ali Erdoğan söylemedi partililer söyledi. Makam odası aşağıda olacak dendi. “Makam aracı kullanmayacağım” dedi Ali Erdoğan. Şov üstüne şov yaptı. Alevilere Cem Evi sözü verdi. Cemaat'in desteği, AK Partili küskünlerin ve CHP li küskünlerin oylarını da alan Ali Erdoğan tekrar Belediye başkanı oldu.

Devamı Yarın 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.