Uşak TV

ALEVİLERDEN ALİ ERDOĞAN’A TAM DESTEK

Politika

ALEVİLERDEN ALİ ERDOĞAN’A TAM DESTEK

Uşak Alevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Sağdemir ve Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu , “Işık Çakır Sultan cem evinde yaklaşık 100 kadar alevi ile düzenledikleri basın toplantısında, Başkan Ali Erdoğan’a aday olması için tam destek verdiklerini açıkladılar.
Uşak Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Sağdemir, “Başkan Erdoğan’ın kendilerine değre veren tek belediye başkanı olduğu için Erdoğan’ın Belediye Başkan adayı olmasının ve başkan seçilmesini istediklerini belirterek, Erdoğan’ın Alevilerin ibadet yerine kavuşmasını sağladığını dile getirdi.
Erdoğan Aleviler için neler yaptı?
Sağdemir, “Biz Uşak’ta yaşayan 11-12 bin civarında Alevi Topluluğu olarak yıllardır mağduriyet içerisinde, ibadet edeceğimiz yerimiz bile olmadan Aybey Mahallesinde 50 metrekarelik sağlıksız bir ortamda ibadetimizi yapmaya çalışıyorduk.
Yıllarca, bu kenti yöneten hiçbir belediye başkanı ve yönetici bizimle ilgilenmedi. Seçimden seçime bizi hatırlayarak oy deposu olarak gördü. Seçim bitince de yüzümüze bile bakmadılar.
Ta ki, Sayın Ali Erdoğan 2009 yılında Belediye Başkanı seçilene kadar. 
Biz Alevi canlara ilk kucak açan belediye başkanı Sayın Ali Erdoğan oldu” dedi.
Sağdemir, “Uşak Belediye Başkanı Sayın Ali Erdoğan Belediye Başkanlığı döneminde aleviler için neler yaptığını öyle sıraladı:
1- “Uşaklı Alevilerin en büyük sorunu olan ibadet yeri problemini çözdü. 
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bozkuş Caddesi’nde bulunan 6 bin metre kare alan içerisinde 300 metrekarelik kapalı alanı bulunan bugünkü modern, “Uşak Işık Çakır Sultan Cem Evi”ne kavuşmamızı sağladı.
2- Bizim için en kutsal ay olan Muharrem ayı sonunda düzenlediğimiz “Aşure Günü” etkinliklerine verdiği maddi ve manevi destekle gönüllerimize taht kurdu.
3- Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından 3 yıldır geleneksel olarak düzenlenen ve Uşak’la özdeşleşmiş, Anadolu Erenlerinden “Kolu Hacım Sultan Anma Etkinlikleri”ne verdiği maddi ve manevi destekle, hem biz alevi canları onurlandırdı. Hem de Uşak’ın sosyal ve kültürel anlamda ve Kolu Açık Hacım Sultan’ın tüm yurtta adının duyulmasına vesile olmuştur. 
4- Uşak Üniversitesi’nde “Kolu Açık Hacım Sultan Kürsüsü” açılmasında da öncülük yapmış ve bizi mutlu kılmıştır.”
Sağdemir; “Uşak Belediye Başkanı Sayın Ali Erdoğan’ın biz Alevi canlara değer verdiği için, bizlere maddi manevi her konuda destek olduğundan dolayı:
Uşak Alevi Dedesi Sayın Nazmi Aydedeoğlu
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ben Fikret Sağdemir ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz
Uşak Alevi Kültür Derneği üyeleri ve
Uşak’ta yaşayan tüm alevi canlar olarak 
kendisine duyduğumuz vefa borcunu ödeyebilmek için, Sayın Erdoğan’ın her zaman yanında olduğumuzu ve Sayın Erdoğan’ın yeniden Belediye Başkan olmasının Uşak için hayırlara vesile olacağına inancımızı tüm Uşak halkı ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sonuna kadar da Sayın Erdoğan’ın yanındayız.” Diyerek Erdoğan’a desteklerini bildirdi.
Uşak Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu’da “Biz bu açıklamayı yaparken parti farkı gözetmiyoruz. Sayın Erdoğan’a olan vefa borcumuzdan dolayı kendileri hangi partiden olursa olsun. Biz sonuna Kadar Sayın Erdoğan’ın arkasındayız” ifadesini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.