Uşak TV

AK PARTİ’DEN ALİ ERDOĞAN’A SUÇLAMA

Politika

AK PARTİ’DEN ALİ ERDOĞAN’A SUÇLAMA

Uşak Belediyesi Kasım Ayı olağan toplantısının yapılamaması üzerine parti binasında bir basın açıklaması yapan AK Partili belediye meclis üyeleri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Partili Grup Başkan Vekili Avukat Nurullah Cahan, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı suçladı. Belediye kanununa göre meclis toplantılarının her ayın ilk haftasında yapılması gerektiğini ve meclis toplantısı için meclis üyelerine toplantıdan en az üç gün önce bilgi vermesi gerektiğini belirten Nurullah Cahan, “ Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kasım ayı meclis toplantısı için yasal süre içerisinde bizlere bilgi vermedi. Meclis toplantısı ile ilgili tebligatlar bazı arkadaşlarımıza dün bazı arkadaşlarımıza ise bir önceki gün ulaştı. Kasım ayı gündeminde 2010-2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planın görüşülüp karara bağlanması gibi önemli konular var. Bu kentin gelecek 5 yıllık yatırımlarını ve hizmetlerini içeren raporu bizden bir günde inceleyip karar vermemiz isteniyor. Böyle bir şey mümkün değildir. Bizler bu planı inceleyip üzerinde fikir beyan etmek zorundayız. Belediye yönetimi bu konuda geç kaldığı için bir oldu bittiye getirmek istiyor. Biz bunu asla müsaade etmeyeceğiz” dedi


Yasalara göre yerel seçimlerden sonra belediyelerin varsa stratejik planlarını en geç altı ay içerisinde hazırlayıp meclisten geçirmesi gerektiğini de savunan Cahan, “ Yasalara göre Uşak Belediyesi Eylül ayında meclise getirmesi gereken stratejik planı Kasım ayında getirmeyi planlıyor. Bu konuda geç kalmışlardır. Seçimlerden sonra belediye yönetimi 6 ay içerisinde kentin stratejik planını hazırlayamamıştır. Bu nedenle Kasım ayı gündemine getirerek bizim bu raporu bir günde incelememizi istiyorlar. Bu rapor Uşak Belediyesi’nin tüm faaliyetlerini içeriyor. Bir günde böyle bir planı inceleme imkanımız yok. Dolayısıyla Uşak Belediyesi Kasım ayının ilk haftasında yapması gereken meclis toplantısını başkan ve yönetimin hataları yüzünden yapamamıştır. Biz bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.


AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yaparak şunları söyledi; “Uşak Belediyesi seçimlerden bu yana işçi kıyımları ile uğraşıyor. Bunlarla uğraşacaklarına asıl işlerini yapsalar bu tür sıkıntılar olmazdı. Biz AK Parti olarak belediye yönetimini personelle uğraşmayı bırakıp asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dedi.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.