Uşak TV

AK Parti Uşak İl Başkanlığı Kasım Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Politika

AK Parti Uşak İl Başkanlığı Kasım Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

AK Parti Uşak İl Başkanlığı Kasım Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi

 

Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, AK Parti Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ve Mustafa Çetin, Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir, AK Partili İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Divan Kurulu Başkanlığını AK Parti Konya Milletvekili Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü’nün yaptığı toplantının ana gündem maddesi demokratik açılım oldu.

 

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper tüm teşkilatın demokratik açılımı daha iyi anlatabilmek için öncelikle konuyu iyi anlaması gerektiğine dikkat çekerek, “Burada amacımız teşkilatımızın demokratik açılım konusunda daha iyi bilgiye sahip olmasını sağlamak ve bundan sonraki süreçte çevremize, dostlarımız, tüm Uşak’a açılımın doğru şekilde aktarılmasını gerçekleştirmektir. Biz bu konuyu kendi teşkilatlarımızda kabullenmez ve doğru anlayamazsak halka da anlatmakta sıkıntı yaşarız. Bu proje kardeşlik ve milli bütünlük projesidir. Toplumun tüm kesimleri bu proje ile barışa kavuşacaktır. Toplumun gelişmesini ve kalkınmasını sağlayacaktır. Bu projeyi engellemek isteyenleri önlemek için hala projeyi doğru anlatmamız gerekmektedir” dedi.

 

“Demokratik Açılım” projesinin bir devlet projesi olduğunu ve ilk defa devletin bu konuda tek bir irade ortaya koyduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü “Açılım AK Parti’nin değil devletin projesidir. AK Parti’nin tek başına yapacağı bir iş değildir. Bu sürece muhalefet partileri CHP ve MHP’nin de ortak olmasını isterdik. Ancak bu iki parti sürece karşı çıkıyor. Özellikle CHP bu sürece katılmalıydı ama bir türlü bu işe girmedi ve çekingen davranıyor. AK Parti olarak biz hala ümidimizi koruyoruz. Bu iki partinin de sürece katkı sağlamasını istiyoruz ve bu desteğin şart olduğunu söylüyoruz. Türk devleti ilk kez bir irade ortaya koyarak bu konudaki iradesini tekleştirdi. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, insanlar ve Türk milleti de bu değişime ayak uyduruyor”

 

Toplantı Sonunda AK Parti Konya Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, AK Parti Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ve Mustafa Çetin partililerin sorularını yanıtladı.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.