Uşak TV

AK PARTİ İL BAŞKANI ALPER’DEN ESNAF ODASINA ZİYARET

Politika

AK PARTİ İL BAŞKANI ALPER’DEN ESNAF ODASINA ZİYARET

Ak Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk’ü Ziyaret Etti

 

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri , “Ahilik Kültür Haftası” nedeniyle Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk’ü ziyaret etti.

 

Ziyarette Ahilik geleneğinin önemine değinen Ak Parti İl Başkanı Hilmi Alper “Ahilik felsefesi ’Elini, belini, dilini, gözünü kapalı, kalbini kapını ve sofranı açık tut’ düsturuyla, yüzyıllardır esnaf ve sanatkarların kültürel alt yapısını oluşturmuştur. Bir yandan çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdüren milletimiz, bir yandan da milli kimliğini oluşturan değerleri korumaya çalışmaktadır. Esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum." dedi.

 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk 12 Ekim Pazartesi günü belediye önünden kortej yürüyüşü ile etkinliklere başlayacaklarını belirterek, “Yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı’nda bir tören düzenlenecek. Aynı gün Atatürk Kültür Merkezi’nde “Ahilik” paneli yapılacak. Panelde ayrıca Uşak Tarhanası’nı tanıtan Mustafa Yeldanlı’ya yılın ahisi ödülü verilecek. Salı günü belediye önünde halka lokma dağıtıp unutulmaya yüz tutan; semercilik, kalaycılık, nalbantlık ve bakırcılık gibi meslekler ile kentimizin sembolü haline gelmiş eski esnaflarımızın anlatıldığı bir fotoğraf sergisi açacağız. Etkinlikler çerçevesinde son olarak da kamu ve sivil toplum örgütü ziyaretleri gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.