Uşak TV

AK GENÇLERDEN UŞAK HALKINA DAVET

Politika

AK GENÇLERDEN UŞAK HALKINA DAVET

O’nun şiirleri Türkiye’nin dört bir tarafını inletiyor. Davasına bağlılığı dillere destan… Türk ulusunun ‘İstiklal’i O’nun kaleminden Marşımız ve Kan Kırmızısı Bayrağımızla anlam buluyor. İşte gençler O isim için tüm Uşak halkına çağrıda bulundu. Şair-Yazar-Edebiyatçı Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Edebiyatçı-Yazar İslam Yaşar’ın “M.Akif’in Dava Adamlığı Rolü, Milli Mücadele ve İstiklal Marşını Anlamak” adlı konferansı Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Aralık 2011 Cumartesi Günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Etkinliğe tüm Uşak halkı davetli… Gecede edebiyat dünyasında yaptığı çalışmalarla son yıllarda büyük yankı yaratan ve Mehmet Akif Ersoy’la ilgili önemli çalışmalara imza atan İslam Yaşar önemli bilgiler verecek.

UŞAKLI GENÇLER ÇOK HEYECANLI! AK Parti Genel Merkezi’nin talimatıyla her yıl tüm Türkiye’de AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Mehmet Akif’i anma etkinlikleri Uşak’ta bu yıl daha çok heyecan yarattı. Göreve geldiği günden beri yeni yürütme ve yönetim kurulları, projeleri, faaliyetleriyle hayli iddialı olan Uşak’ın yeni Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Kuzubaşı’nın “Hepimiz Mehmet Akif’lerin aşkıyla yoğrulduk” sözleri bunun örneği…

“Genel Merkezi’mizin de bu yönde bir isteğinin olmasını çok önemli buluyoruz. Çünkü tüm Türkiye’de İstiklal Marşı’yla şiirleriyle ciltler dolusu Safahat’ıyla gönüllerde yer etmiş, eserleriyle yaşayan Mehmet Akif için özellikle gençlerin hevesle çalışması bizleri mutlu ediyor.” diyen Kuzubaşı, Uşak’taki organizasyona sözü getiriyor:

BU ANMAYA UŞAK’IN İHTİYACI VAR! “Yürütme Kurulu’ndaki ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla göreve gelir gelmez ilk beyin fırtınası yaptığımız konuydu Mehmet Akif’i anma etkinliğiydi. Biz etkinlik olsun diye etkinlik düzenleme mantığında değiliz. Vatan için bu kadar tarihi işlere imza atmış, dev eserler kaleme almış bir şahsiyetin anılması zaten gerekiyordu. Merhum Akif’in anılması demek, Türkiye’nin demokrasi tarihinin hatırlatılması demek. Akif’in anılması demek kültür dünyamızdaki güzelliklerin yaşatılması demek. Akif’in anılması demek, yeni nesillerin millet-tarih belleğinin canlı tutulması demek. Biz de bu kapsamda Mehmed Akif Ersoy’la ilgili dünyada ilk ve önemli çalışmalara imza atmış, yazar-şair aynı zamanda akademisyen İslam Yaşar’ı davet ettik. Yaşar’dan Akif’i dinlemek istediğimizi söyledik. Sağolsun Sayın Yaşar da bizi kırmadı. Uşak’a teşrif ediyor. Uşak halkını, genç yaşlı çocuk büyük yetişkin herkesin Cumartesi gün yapılacak etkinliğe gelmeleri için davet ediyoruz.”
BAŞKAN KUZUBAŞI: BEN KEFİLİM!
Kuzubaşı konuyla ilgili son sözünü “Keyifli ve faydalı zamanları tüm Uşak halkı olarak birlikte yaşayacağımıza ben kefilim” diyerek tebessümle tamamlıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.