Uşak TV

2 YILDA SİVASLI BELEDİYESİ NELER YAPTI

Politika

Sivaslı Belediyesinin 2 yılda hangi hizmetleri yapıp yapamadığını görmek için Sivaslıdayız.

Sivaslı Belediye Başkanı Nihal Sazlıgöl görev sürecinde 2 yıldaki çalışmaları değerlendirdi.

Nihat Sazlıgöl: “2 yıl kolay geçmedi. Çünkü tamamen enkaz altında olan bir belediyeyi devraldık. Borçları çok olan, hizmetten yoksun, halkla kopuk bir belediyeyi devraldık. Belediyeye hiyerarşi bir düzen getirdik.

Başkan olmadan önce en büyük vaadim vatandaşlarımıza bir hayvan pazarı yapmaktı. Bunu yerine getiremediğim için özür diliyorum. Fakat önümüzdeki görev sürecinde bu vermiş olduğum sözü yerine getireceğim.

İlçemizde kanalizasyon, su, yol sorunu büyüktü. Bunları giderdik. Mezarlıklarımız, camilerimiz harabe halindeydi. Buraları yaşanabilir, gezilebilir, görülebilir yerler haline getirdik. Halk ekmek fabrikası kurmanın çalışmalarını yapıyoruz. Kesimhaneyi çalışır hale getirdik. Yaklaşık 1,5 milyon civarında bir maliyetle taş ocağı kurduk. Taş ocağının yanında bir de çimento fabrikası kurmanın çalışmaları içerisindeyiz. Şu ana kadar dekoratif taşlardan 500 bine yakın bir satış yaptık. Yeni kurduğumuz fabrikadan henüz satışımız olmadı şu anlık kendimize kadar üretiyoruz. Kendi ilçemizden arta kalanları ilerleyen zamanlarda çevre ilçelere satacağız.

Ak Partili Beldelere Göre Ötekileştiriyoruz

Sivaslı Belediyesi ne zaman bir enkaz yaşamışsa sağ partiler döneminde yaşamıştır. Muhalif olmanın sıkıntılarını zaman zaman yaşıyoruz. Örneğin Ak Partili beldelere göre biz daha ötekileştirildik. Ama ilçe kaykamamımızdan ve valimizden memnunuz. Bizlere yaklaşımı gayet demokrat ve adaletli bir biçimde.

İlçemizde istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Daha önce 26 olan çalışan sayısını 100e yakın bir sayıya çıkardık.Depreme dayanıksız binaları tespit ettik. Yaklaşık 40 bina var. Bu vatandaşlarımızın evlerini güçlendirmeleri adına onları bilgilendirdik. Ayrıca hayvancılıkla ilgili ticaret yapmak isteyen bütün vatandaşlarımızı ilçemize bekliyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız.

Çilek Festivalini 4 Güne Çıkarttık

Bu yıl ki Çilek Festivali daha önceki yıllara göre 1 gün arttırdık. 3 günden 4 güne çıkarttık. Festival 26-29 Mayıs tarihleri arasında. Ayrıca 4 sanatçımız da festivalimize katılacak. Bu isimler Hüseyin Kağıt, Ankaralı Ayşe, Kibariye, Fehat Göçer.

Devlet Eli Değmeden Düzelmez

Belediyemiz olarak tonaj ve harçların ilçemize girişini yasakladık. Bu konuda mücadele halindeyiz. Fakat devlet eli değmediği sürece Sivaslı’nın alt yapısı düzelmez. Bizim de buna gücümüz yetmez. Sivaslı’da su sıkıntısı yok, suyumuz kaliteli. Ancak patlak sorunu var.

Arıtma tesisiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Zafer Kalkınma Ajansı’na projemizi sunduk fakat Banaz Belediyesi önümüze geçti. Onlara finansman sağladı. Şu an Tdk ile bir çalışmamız var sonuçlandığında gerekli bilgilendirmeyi yapacağız.” Şeklinde konuştu. 







Yorumlar (3)

Durmus Uslu 8 Yıl Önce

sayin baskanimiz senin yapmis oldugun hizmetler,den gurur duyuyoruz birdre bizim caddeye sira gelsede oraya tas døsense daha memnun oluruz mahalle adina ugurmumcu sok ? saygilarim,la

Memhmet t 8 Yıl Önce

Sadece hadi cnm derim.Ana caddede kaldirim duzenlemesi haricinde yapilan hic bisey yok.kusura bakma.Parke tas makinasi ikiyuzbin civari.vs.vs

Ahmet KARATAŞ 8 Yıl Önce

ni̇hat başkan seni̇ bütün kalbi̇mle kutluyorum.yaptiklarin dan gurur duyuyoruz. hi̇zmet de sinir yoktur.yolun acik olsun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.