Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİ'NDE SEMA GÖSTERİMİ

Kültür Sanat

Uşak Üniversitesinin 10. yıl kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından sema gösterimi yapıldı.

 Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, Anadolu topraklarına gelen Mevlana'nın kalpleri sevgi ve şefkat ile buluşturduğunu söyledi.
Türk milletinin mazluma sahip çıkan, zalime karşı gelen bir zihniyette olduğunu belirterek, "İlmi ve öğütleriyle birliği, beraberliği, kardeşliği yeşerten, büyük mütefekkir, gönül insanı, sevgi medeniyetimizin mimarlarından Mevlana bize aynı zamanda köklü bir medeniyete sahip olduğumuzu da göstermektedir. Bunca yıl hüküm süren ve varlığını hala sürdüren milletimiz bu gönül erenlerinin varlığından güç almış, söylemlerini ve öğütlerini yönetim biçimi haline getirmişlerdir. Bu öğretiler, milletimize mazluma sahip çıkan, zalime karşı gelen bir rol biçmiştir." dedi. 
Konuşmaların ardından Hz. Mevlana, Mevlevilik ve Sema hakkında "Hamdım, Piştim, Yandım" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. 
Daha sonra ise Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Beste-i Kadim eserlerden olan Hüseyni makamında Mevlevi Mukabelesi Topluluk Sanat Yönetmeni Hafız Doktor Ahmet Çalışır yönetiminde icra edildi ve sema gösterimi gerçekleşti. 
Etkinliğin sonunda Uşak Valisi Ahmet Okur, Rektör Sait Çelik ve Mevlana Derneği Başkanı Rukiye Güneş, Topluluk Sanat Yönetmeni Hafız Doktor Ahmet Çalışır'a, Topluluk Müdürü Postnişin Fahri Özçakıl'a ve Müzik Topluluğu adına Kudümzen Mehmet Öztorun'a plaket verildi. 

















Yorumlar (1)

Ali 8 Yıl Önce

tam manasıyla abesle iştigal.. i̇şte yine bir vizyon meselesi daha. birincisi sema son derece önemli bir şeydir, gösterisi olamaz. i̇kincisi, olursa da ancak semanın tanıtımı için kalpleri ısındırma amaçlı olabilir. ki bu anlamda da kutlama için icra edilemez. üçüncüsü yanlış tercih olduğu son derece açıktır, zira fotoğraflara bakılırsa kimsecikler de yok. Allah ince bıyıklı bu lüzumsuz rektöre ve şakşakçılarına akıl fikir versin. şu anda uşak, öyle kötü bir durumdadır ki.. bir şehrin başına gelebilecek en büyük talihsizliklerin(rektör, vali, belediye başkanı) tamamı yaşanmaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.