Uşak TV

Polis Müdürü Hem Ağlattı Hem Güldürdü!

Kültür Sanat

Polis Müdürü Hem Ağlattı Hem Güldürdü!

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Anadolu üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak Bilişim kulübünün önderliğinde Uşak Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Uşak Gençlik Birliği Derneği işbirliğinde ortaklaşa düzenlenen “Zorluklar Her Engeli Aşar” konulu konferansa eski Kütahya Emniyet Müdürü ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Teftiş Kurulunda görevli Polis Başmüfettişi Şevki DİNÇAL konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Kulüp Danışmanı Öğr Gör Ahmet MIDIK, ülkemiz nüfusunun %68’ini gençlerin oluşturduğunu, özellikle kimsesiz ve yetiştirme yurdunda kalan gençlerin yaşadıkları sorunları konu alan bu konferansın gençlik haftası kutlamaları kapsamında yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını ve kurumlararası işbirliğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, toplumun derdinin gençler, çocuklar, işsizler, engelliler, Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklar, okuma isteğiyle yanıp tutuşup da okuyamayanlar, düşkünler olması gerektiğini burada konuşulanlardan azami ölçüde gençlerin yararlanacaklarını ve bazı dersler alınacağını söyledi.

Uşak Vali Vekili ise gençlerin bu konferansa gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ve zorluklar karşısında yılgınlık göstermeden başarıya ulaşmak için çalışmaları gerektiğini söyleyerek gençlerle ilgili etkinliklerin arttırılması gerektiğini ifade etti.

Uşak Vali Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, İl Emniyet Müdürü Cafer ŞAHİN, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Hikmet FİDAN, Daire Müdürleri, Üniversite öğrencileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çok sayıda lise öğrencileri, öğretmenler, okul müdürleri ile Uşak Yetiştirme Yurdu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı konferans da anne babasız, yetiştirme yurtlarında yetişen ve zorlukların üstesinden gelerek Emniyet Müdürlüğü makamına kadar yükselen Şevki DİNÇAL, gençlerin ümitsizliğe kapılmamaları, fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiği; her acının, her zorluğun içinden güçlenerek çıkılacağını; yaşam boyunca geçirilen evrelerin, yolların, aşılan engellerin çok önemli olduğunu; başarı için sorunların mazeret olmaması, yaşananlardan ders alınması gerektiğini söyleyerek yaşadıkları zorlukları ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Polis Başmüfettişi Şevki DİNÇAL gençler tarafından sorulan soruları büyük bir titizlikle cevaplarken, gençleri zaman zaman hem güldürdü hem de ağlattı. Özellikle Yetiştirme yurdunda kalan gençlerle duygusal anların yaşandığı konferans sonunda 2.Baskısı yapılan “Umudun Işığı İÇİMİZDEKİ YARIN” adlı kitabını ve 10”na yakın şiir kitabını imzalayarak gençlere takdim etti.

AKM 1 Nolu Salonda gerçekleştirilen konferans 400”e yakın kişi katılması dikkatlerden kaçmadı. Konferansın sonunda Vali Vekili tarafından aynı zamanda da şair olan Polis Şefi bir plaketle; Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili tarafından Uşak kilimi hediye edilerek ödüllendirildi. Konferans sonunda katılımcılara bir de kokteyl verildi.

Konferansı veren Polis Başmüfettişi Şevki DİNÇAL”ın aynı zamanda 24 adet şiir kitabı ile yayınlanmış iki kitabı, TRT”de bestelenmiş çok sayıda şiiri bulunmaktadır.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.