Uşak TV

KEYFİ KÜLTÜR KİTAPEVİ AÇILIŞINDA; EMRAH SERBES

Kültür Sanat

Behzat Ç. 'nin yazarı Emrah Serbes Uşak'ta Kültür Kitapevinin açılışında sevenleriyle buluştu.

 Behzat Ç.’nin yaratıcısı, yazar ve senarist Emrah Serbes, hafta sonu Uşak’ta Kültür ve Kitap evinin açılışında söyleşi ve imza gününde sevenleriyle buluştu. 2006 yılında yazdığı, sonradan “Behzat Ç.” dizisine uyarlanan “Her Temas İz Bırakır” adlı romanı ile adını duyuran genç yazar, okurlarıyla sıcak bir sohbette bulundu.

2011 yılında vizyona giren “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” filminin senaristliğini de yapan Serbes, Uşak’taki imza gününde ülkemizde tekel durumuna gelen kitap mağazalarını hedef aldı. Serbes, edebiyatın ticarete dönüştürülmesine isyan etti. Tekelleşmeye dikkat çeken Serbes, “Ülkede bütün bağımsız kitapçıları gezmeye çalışıyorum. Dün Denizli’deydik, ondan önceki hafta Samsun’daydık, bu gün Uşak’tayız. Ve Türkiye’de nerede bağımsız kitapçı varsa bu can bu bedenden çıkmadıkça Emrah Serbes bütün bağımsız kitapçıları gezecek. Bir sebebi var. Sebebi de şu; maalesef bu ülkede edebiyata, edebiyat piyasası diyen adamlar var. Bunlar zincir kitapçılar kurmuşlar, internette kendileri kurmuşlar. Sadece kitaplarını oradan satıyorlar. Satıyorlar kitapları. Kitap satılmaz, kitap okunur. Biz her zaman kitapçıya gideriz kitapçıdan kitap alırız, kitapçı sosyal bir ortamdır, orada biriyle tanışırız, onla arkadaş oluruz başka bir şeyler olur sonra. Bunu mutlaka çözmek lazım” diye konuştu.

Okurlarına kitapçılara gitmelerini tavsiye eden genç yazar, tekellerin kitapları yüzde 60’a kadar indirimli aldıklarını, ancak kitapevlerinin böyle bir gücünün olmadığını belirterek “eğer bir gün benim kitabımı almayı düşünürseniz kitapçılardan alın” dedi.

 Serbes, Behzat Ç.’nin roman olarak devam edeceğini müjdeledi. Serbes, Türkiye’de kitap okuma oranının düşük olmasından yakınan okuruna ise umutsuz olmamasını salık verdi. “Bir insanın kitap okuması bile yeter bazen. Bir yazarın bir cümlesi bir insanın hayatını değiştirebilir” diye konuşan Yazar Serbes, “Ben gerçekten okumayı sevdiğiniz için burada olduğunuzu düşünüyorum. Burası bir kitabevi ve o yüzden yeterli okurumuz var hiç bir zaman o konuda olumsuzluğa kapılmayın” dedi.








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.