Uşak TV

Karadenizliler Hasret Giderdi

Kültür Sanat

Karadenizliler Hasret Giderdi

Uşak'ta yaşayan Karadenizliler, Uşak Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği "Geleneksel Karadenizliler Gecesi"nde Karadeniz türküleriyle hem kültürlerini yaşamanın hem de memleket hasretlerini gidermenin mutluluğunu yaşadı.Katılımcılar Karadeniz'in Ünlü Sanatçısı Zeynep Başkan'ın söylediği türkülerle coştu.

Uşak Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Karadenizliler Gecesi'nde salonu dolduran kalabalık, memleket türküleriyle doyasıya eğlendi.Katılımın oldukça yoğun olduğu geceye Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik de eşlik etti.

Uşak'ta yaşayan Karadeniz'lilerin de bir araya gelmesine ve kültürler arası kaynaşmaya da vesile olan geceye kolbastı ve Ünlü sanatçı Zeynep Başkan mührünü vurdu..

Gece; Karadeniz denince ilk akla gelen, Karadenizle özdeşleşen kemençe sesiyle ve horon ekibinin gösterisiyle başladı. Daha sonra yine kolbastı ekibinin izleyenleri mest eden şovuyla devam etti.

Eğlenceye verilen kısa arada söz alan Uşak Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Faruk Azal; konuşmasına geceyi düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Teşekkürün ardından Başkan Azal; "Uşak'ta bulunan Karadenizli hemşehrilerimizin bir nebze de olsa memleket hasretlerini gidermek için ve gurbetteki Karadenizlilerin birbirleriyle olan bağlarının kopmaması için böyle organizasyonların önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Ömer Faruk Azal'ın konuşmasının ardından, gecenin merakla beklenen ve Karadenizlilerin yanık sesli kraliçesi Zeynep Başkan sahne aldı. Zeynep Başkan'ın söylediği türkülerle mest olan Karadeniz sevdalıları gönüllerince eğlendiler

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.