Uşak TV

İslamoğlu Evi’nde Restorasyon Hızla İlerliyor

Kültür Sanat

İslamoğlu Evi’nde Restorasyon Hızla İlerliyor

İslamoğlu Kültür Evi’nin Restorasyon Çalışmaları Hızla İlerliyor. Çalışmalar Tamamlandığında Tarihi Binada Yaren Kültürü Yeniden Hayat Bulacak. 

Uşak Belediyesi Özdemir Mahallesi’nde bulunan tarihi taş binayı restore ederek “İslamoğlu Kültür Evi” adıyla hizmete açıyor. Fen İşleri Müdürlüğü Üst Yapı Birimi kontrolünde restore işlemleri gerçekleştirilen İslamoğlu Evi’nde, yaren kültürü ve İslamoğlu kültürü bütün doneleriyle yeniden hayat bulacak. 

Nisan ayında restore çalışmalarına başlanan tarihi bina bodrum ve 1.kat olmak üzere iki kattan oluşuyor. Yaklaşık 165 metrekare bahçesi bulunan binanın restorasyonu kapsamında; bodrum katta 1 adet mutfak, 1 adet WC ve 3 adet oda ile giriş holü yenilenecek. Dış cephe duvarları örülen, orijinaline uygun olarak taş işçiliği bitirilen binanın alt yapısı da tamamlanarak, kanalizasyon, su ve elektrik tesisatları yapıldı. 

Laminant döşenecek olan binada ahşap işçiliğine geçilecek. Çatısı da tamamlanan taş binada kapı ve pencereler tamamlanmak üzere. 

Orijinal malzemelerin korunacağı restore işlemlerinin Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. Bina hizmete açıldığında, Uşak’ın eski kültürü olan İslamoğlu kültürü yeniden hayat bulmuş olacak. İslamoğlu oyununun düzenlenen gecelerde öğretileceği tarihi binada, sıra geceleri düzenlenerek yaren kültürü yaşatılacak. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.