Uşak TV

Halk Eğitim Merkezi Sergisi Açıldı.

Kültür Sanat

Halk Eğitim Merkezi Sergisi Açıldı.

Uşak Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2009 – 2010 yılı eğitim döneminde kursiyerler tarafından hazırlanan el işi ürünlerin sergilendiği, sergi Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak tarafından törenle açıldı.

Vali Özdemir Çakacak sergi açılışında yaptığı konuşmada Halk Eğitim Merkezlerinin yıllardır açtıkları kurslar ile vatandaşlarımıza birer meslek sahibi olmayı, aynı zamanda ev ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, Bilgisayar ve İngilizce gibi branşlarda açtığı kurslarla da insanımıza teknolojik anlamda katkı sağlamayı amaç edindiğini ifade etti.

 Uşak’ta Halk Eğitim Merkezleri’nde faaliyet gösteren kursların meslek edindirmeye de yönelik olduğuna dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, “Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, Milli eğitim Müdürlükleri ile İş-Kur İl Müdürlüklerinin ortaklaşa devam ettikleri meslek edindirme kursları Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde devam etmektedir. Bu kurslarda kursiyerler hem meslek öğreniyorlar hem de asgari ücretin yarısı kadar olan bir geliri elde etmiş oluyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Ana-Kız okuldayız” kampanyası çerçevesinde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde okuma yazma kurslarının devam ettiğini belirten Vali Özdemir Çakacak, Uşak’ta okuma yazma bilmeyen bir tane kişi kalmamasını hedeflediklerini dile getirdi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.