Uşak TV

Çobanoğlu 45. Sanat Yılını Kutladı

Kültür Sanat

Çobanoğlu 45. Sanat Yılını Kutladı

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.
Her yıl yapılan yüzlerce sanat etkinliği ile birlikte vatandaşların sanata doymasına neden olan Uşak Belediyesi yerel sanatçıları da unutmuyor. Yerel sanatçıların da kentte sanatlarını icra etmelerini hedefleyen Uşak Belediyesi bu bağlamda kentte önemli bir yeri olan Mustafa Çobanoğlu ile birlikte bir etkinlik gerçekleştirdi. Mustafa Çobanoğlu 45. sanat yılını Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği konserle kutladı. Konsere Belediye Başkan Yardımcısı Önder Yıldız, Uşak Kültür Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, Uşak Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 45. Sanat yılını dolduran Çobanoğlu söylediği türküler ile katılanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Önder Yıldız Uşak Belediyesi olarak yerel sanatçıların yanında olduklarına işaret etti. Kentin sanatının en iyi yerlerde olması için belediyenin çabaları olduğuna işaret eden Yıldız, " İlimizde kültürümüzün ve sanatımızın icra edilmesi ve en iyi noktalara getirilmesi bizler için önemlidir. Bu nedenle etkinliklerimiz ile kentimizin sanatına ve kültürüne yön veren baş aktörüz. Biz yerel değerlerimizi de unutmayarak onlar ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. Bu bağlamda Mustafa Çobanoğlu da bizim için önemli değerlerimizin arasında yer almaktadır” dedi. Sanat yıllarını dolu dolu yaşadığını aktaran sanatçı Mustafa Çobanoğlu, kendisine hazırlanan geceden dolayı da mutlu olduğunu vurguladı. 45 sanat yılının her dakikasında Uşak kültürünün yaşatılması hedefiyle çalışmalarını yoğunlaştırdığını anlatan Çobanoğlu, " İlimizin kültürü her daim bizler için önemli bir yerde oldu. Biz kültürümüzün müziğimiz ile yaşaması adına gece gündüz demeden hedeflerimizde ilerledik. Bu nedenle yarım asra yakın güzel çalışmalar yaptık” ifadesini kullandı.
Yerel sanatçıların da yanındayız
Uşak Belediyesi olarak yerel sanatçıların desteklenmesini her zaman önemsediklerini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Önder Yıldız, " Belediyemiz yaptığı çalışmalar ile kültürün ve sanatın öncü olduğu kentlerin arasında yerini almıştır. Her yıl yapılan yüzlerce etkinlik bizim bu konuda ne denli başarılı olduğumuzu bize göstermiştir. Etkinliklerimiz kentimizin her noktasında sanatın sevilmesi için de vasıta olmuştur. Sanat faaliyetlerinde ülkemiz için önemli olan sanatçılarımızı, farklı sanat kollarını ilimizi getirmekle beraber yerel sanatçılarımızı da ağırlamaktayız. Yerel sanatçılarımızın da verilen destekle en iyi noktalara geleceğinin bilincindeyiz. Bizim bu bağlamda değer verdiğimiz sanatçılarımızın başında Mustafa Çobanoğlu da gelmektedir. Kendisi kentimizin kültürünü yaptığı müzikler ile bugüne kadar yaşatmıştır. Bu nedenle biz kendisine minnettarız. Daha nice yıllarda sanatçımızın aramızda olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Dolu dolu geçen yıllar
Uşak’ta sanat yıllarının dolu dolu geçtiğine dikkat çeken Mustafa Çobanoğlu ise, " Uşak’ta doğduğumdan bu yana kentimizin tanıtılması adına önemli çalışmalar yapmaktayım. Sazımın telleri yarım asırdır ilimizin kültürü ve değerleri için çalmaktadır. Ömrümün bundan sonra kalan kısmında da Uşak’ın değerleri için elimden geleni yapacağım. Uşak Belediyesi’ne bana bu şekilde destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.Konserin ardından çalışmalarından dolayı sanatçı Mustafa Çobanoğlu’na Belediye Başkan Yardımcısı Önder Yıldız plaket takdim etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.