Uşak TV

BİZİMLE ADLI SERGİ SANATSEVERLERİN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Kültür Sanat

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın açılışını yaptığı “Bizimle” isimli ortak sergi sanatseverlerle buluştu.

 Uşak Belediyesi “BİZİMLE” adlı sanat sergisini Uşaklı sanatseverlerle buluştururken sanat etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Toplamda 6 üniversiteden, 35 sanatçının, 50 eser ile katıldığı serginin açılışına Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, KKTC Yakındoğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr Uğurcan Akyüz, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak Belediyesi her anlamda geliştiği gibi sanatta da gelişiyor” dedi. Bu bağlamda birçok etkinliğe imza attıklarına değindi.

Cahan, “Biz ilimizde böyle değerli sanatçıları ağırlamak ve böyle güzel bir sergi açmaktan çok mutluyuz. Uşak olarak 6 üniversitemizle beraber güzel bir iş yaptık. Belediyemiz sanatı ve sanatçıyı seven bir yapıda çalışmalarına devam etmektedir. Kendi öz benliğimizi öne çıkararak, kaybetmeyerek daha iyilerine imza atacağız”diye konuştu.

Uşak şanslı bir kent

Uşak’ta yapılan etkinliğin önemli olduğunu aktaran KKTC Yakındoğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr Uğurcan Akyüz, sanatın gittiği her yerin daha da güzelleştiğini belirtti.

Akyüz konuşmalarında; “Biz sergiye “Bizimle” adını verirken güzel şeyler yapılacağını kast etmiştik, serginin açılışının heyecanını yaşıyoruz bu sebeplerden dolayı başarılı bir işe imza attık. Sanat toplumları bir arada tutan, barışçıl bir dili olan, insan ruhuna hitap eden bir uğraştır. Bu nedenle bu sergi bizim için son derece önemlidir” şeklinde konuştu. 





















Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.