Uşak TV

Banaz Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

Kültür Sanat

Banaz Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

Banaz Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

 Banaz Halk eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2009 – 2010 yılı eğitim döneminde yapılan çalışmalar ile ilgili düzenlenen sergi törenle açıldı.

 Açılış törenine Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Banaz Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve eşi Sevim Alkan, Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Jandarma ve Garnizon Komutanı eşi Sevgi Özcan, Vali Yardımcıları eşleri, İl Emniyet Müdürü eşi Saniye Şahin İlçe Kaymakamları’nın eşlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

 Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak Halk Eğitim Merkezlerinin yıllardır açtıkları kurslar ile ev hanımlarına, genç kızlara birer meslek sahibi olmayı, aynı zamanda ev ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaç edindiğini ifade etti.

 Uşak’ta merkez ilçe dahil olmak üzere 5 ilçemizdeki Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile toplam 9500’ün üzerinde kurs açıldığına dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, “Açılan kursların büyük bir kısmı meslek edindirmeye yönelik, bir kısmı ise kültürel ve sosyal amaçlıdır. Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, Milli eğitim Müdürlükleri ile İş-Kur’un ortaklaşa devam ettikleri meslek edindirme kursları Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde devam etmektedir. Bu kurslarda kursiyerler hem meslek öğreniyorlar hem de asgari ücretin yarısı kadar olan bir geliri elde etmiş oluyorlar. 2010 yılında 1483 kursiyer bu kurslara devam etti. 2009 yılında ise yaklaşık 2000 kursiyer eğitim gördü. Bu kurslarımızda Halk eğitim Merkezi bünyesinde devam edecek” dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Ana-Kız okuldayız” kampanyası çerçevesinde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde okuma yazma kurslarının devam ettiğini belirten Vali Özdemir Çakacak, Uşak’ta okuma yazma bilmeyen bir tane kişi kalmamasını hedeflediklerini dile getirdi.

 Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezsinde eğitim gören başarılı kursiyerler ile Okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak verdi. Sertifika törenin ardından kursiyerler tarafından hazırlanan el işi ürünlerin sergilendiği, sergi Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile Banaz Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem tarafından açıldı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.