Uşak TV

YİNE ÖZEL İDARE YİNE TAŞERON SKANDALI

Hit haberler

Sivaslı İmam Hatip Lisesi İnşaatında çalışan taşeron işçiler aylardır alacaklarını alamadıklarını iddia ediyor.

 Hatırlanacağı üzere daha önce Özmerkez İşhanı yapımını alan müteahhit firma işi taşerona bir firmaya vermiş Uşak özel idaresi işin parasını müteahhit firmaya ödemesine taşeronda müteahhit firmadan almasına rağmen Uşaklı esnaflara yüz binlerce liralık borç takarak kaçmıştı. Özmerkez Müteahhitinin taşeronuna iş yapan Uşaklı firmalar alacaklarını alamamış ve bir çok firma güç duruma düşmüştü.

Bu defa Özel İdare’nin Sivaslı’da ilçesinde yaptırdığı İmam Hatip Lisesi inşaatında da taşeron sorunu yaşanıyor. Aylardır taşeron firmadan alacaklarını alamadıklarını iddia eden işçiler taşeronun sürekli kendilerini oyaladığını ve alacaklarını alamadıklarını iddia ediyorlar.

Taşeron firma sahibi ise hak edişleri yapmalarına rağmen paraların geç yattığını iddia ederek ödemelerde sıkıntı yaşadıklarını ve borçlarını ödeyeceğini iddia ediyor.

İşçilerin paralarını zamanında alamaması nedeniyle işin de yavaş yürüdüğü iddia edilirken İşçiler Vali Ahmet Okur ve İl Genel Meclisi Başkanına seslenerek alacaklarının bir an önce ödenmesini istediler.

Umarız Özmerkez inşaatında olduğu gibi yine Özel İdare’nin okul inşaatında da insanlar mağdur olmaz ve yetkililer bu defa daha dikkatli olurlar. 










Yorumlar (2)

BURAK 8 Yıl Önce

bu haber doğru şekilde verilmemiştir. özel idare uşaktaki yılda 40 fazla bina yapımını sağlamakta olup harcama yetkilisidir. kontrollüğü çevre şehircilik tarafindan yapilmaktadir. i̇şçiler yasal şekilde müracat ettiklerinde paraları ödenir. i̇şçiler özel idareye başvurmuşmu hiç bu özel idareye sorulmuşmu

burak 8 Yıl Önce

senede 40 tan fazla inşaatta harcama yetkililiği yapmaktadır. çevre şehirciliğide konrollüğünü yapmaktadır. yine derken düşünmek lazım. ayrıca haberi yapan.. özelm idareye ve işçilere özel idareye müracatın olup olmadığını sormuşmu. o firmaya o işçileri kim sokmuş sormuşmu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.