Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİNDE İNTİHAL BOMBASI

Hit haberler

UŞAK ÜNİVERSİTESİNDE İNTİHAL BOMBASI

Eski Rektör Adnan Şişmanın Danışmanı olan Doç.Dr. Cemil Yücel’den ibretlik intihal olayı.

Kavramı bilmeyen okuyucularımız için öncelikle açıklayalım. İntihal (TDK: Aşırma), bir kişinin eserinde başka kişilerin ifade, buluş veya düşüncelerini kaynak göstermeksizin kendisine aitmiş gibi kullanması. Akademik hayatta en ağır suçlardan biri. Meslekten atılmayı gerektiren bir suç.

Adnan Şişman’ın danışmanı Doç.Dr. Cemil Yücel karısından aşırma yapmış dünyanın en prestijli bilim dergilerinden birinde makale yayınlamış. Makale konusu itibariyle eşinin yüksek lisans tezi. Tez danışmanlığını Yrd.Doç.Dr. Mustafa Yalçın yapmış. Kimyacı olan Mustafa Yalçının böyle bir teze nasıl danışmanlık yaptığı da ayrıca merak konusu.

Doçent eşi G.Y ’in tez konusu Öğretmenlerde Mesleki Tükenmişlik ve Örgütsel vatandaşlık davranışı. Eylül 2006’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapılmış. Doç.Dr. Cemil Yücel’in makalesinin adı ise Türkiye’deki İlkokularda Öğretmenlerin Tükenmişliği ve Örgütsel Vatandaşlık Davranışı. Makale ABD’de Educational Planning adlı derginin 2008 yılı Volume 17, Number 1’de çıkmış.

Bu makalenin getirdiği bilimsel puanlarla doçentliğe başvuru hakkı kazanan Cemil Yücel Doçentliğe başvurmuş ve doçent olmuş.

www.usak.tv olayı araştırırken bir akademisyen, tezi aslında Cemil Yücel yapmıştır. Onun için Cemil yücel kendi malı olmanın verdiği özgüvenle malzemeyi kullanmıştır, bilgisini aldık. Bu durumda yüksek lisans tezini eşi G. Y. değil de Cemil Yücel yaptıysa yüksek lisans tezinin iptalinin söz konusu olduğu akademik hukukçular tarafından ifade ediliyor. Yaşananların aslında aile boyu bir skandal olabileceği iddiaları ortaya atılıyor. Kendi bile yapmış olsa böyle bir dergide yapılan yayında Cemil Yücel’in kaynak göstermesi gerektiği kaynakçada yüksek lisansa atıf olmadığı ifade ediliyor.

Uşak üniversitesi Rektörüne ve YÖK’e aşağıdaki belgeleri sunarak soruyoruz. Bu nedir. İki Çalışmada da faktör yükleri tablosundaki sayılarla Korelasyon Metrisi sayılarının birebir uyması İNTİHAL MİDİR, DEĞİL MİDİR?

Artık makaledeki metinlerdeki aşırmaları da akademi dünyası bulsun!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.