Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİNDE ADRESE TESLİM KADRO İLANLARI!

Hit haberler

Mayıs 2018 tarihinden beri   Uşak Üniversitesinden ihbarlar yağıyor bazı pis kokular geliyordu.  Bazı FETÖ iltisaklı kişilerle çalışıldığı konuları da dahil olmak üzere ihbar yağıyordu

Mayıs 2018 tarihinden beri Uşak Üniversitesinden ihbarlar yağıyor bazı pis kokular geliyordu. Bazı FETÖ iltisaklı kişilerle çalışıldığı konuları da dahil olmak üzere ihbar yağıyordu. Rektörün köylüsü bir ilahiyatçının Bank Asyada ciddi parası olduğu halde korunduğu vs gibi iddialar yapılıyordu. Yine Fetö ile iltisaklı bazı kişilerin idareci olarak istihdam edildiği duyumlarımız da vardı. Ancak bilgisine ve belgesine ulaşmadan haber yapmama ilkesine sahip usak.tv bu ihbarları haberleştirmedi.

Şimdi öyle bazı belgeler elimize ulaştı ki, haber yapmamak ülkeye ihanet olur.

Rektör Prof.Dr. Ekrem SAVAŞ’tan bazı sorulara cevap vermesini bekliyoruz.

Adrese teslim kadrolar ilan ediyor musunuz?

Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik Hükümleri”ni uyguluyor musunuz?

Uygulamıyorsanız neden uygulamıyorsunuz? Rektör olarak böyle bir yetkiniz var mı? Yetkiniz varsa uygulamama gerekçeniz nedir?

Bu güne kadar eÜniversiteniz sitesinde yayınladığınız tüm kadro ilanlarını inceledik. Hepsi genel açıklamalar içeriyordu ve yasalara uygundu. Ancak Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’nce Resmi Gazete’nin 15.03.2019 tarihli nüshasında ve ünivesrite sitesinde yayınlanan son ilanınızda bir çok kişiye özel kadro çıktığını gördük. Kişiye özel kadrolar şunlar.

Otistik Çocuklar ve Ailelerinin Fiziksel Aktivite ve Spora Katılımlarına Etki Eden Faktörler

Hata toleranslı uçuş kontrol sistemi tasarımı üzerine çalışma yapmış olmak

Renk sekizli elektronlar üzerine çalışmaları olmak

Kalıcı mıknatıslı senkron makinelerinin modelleme ve tasarımı alanında çalışmaları olmak

Anahtarlamalı Sistemlerin Hava Araçlarına uygulanması üzerine çalışmaları olmak

Organik Güneş hücreleri ve santrallerinin kurulumu alanında çalışmaları olmak

Spor tatmini ve örgütsel bağlılık konularında çalışma yapmış olmak

Futbol Antrenörlerinin görev ve ego yönelimi ve kolektif yeterlilik konularında çalışma yapmış olmak

Spor kulüplerinde maliyet muhasebesi konusunda çalışma yapmış olmak

Basketbolda hızlı hücum konusunda çalışma yapmış olmak.

Kamu Kurumlarının Hukuk Hizmeti alanında iş deneyimi olmak

Sayın rektör, kişiye özel kadro ilan etmişsiniz? “Basketbolda hızlı hücum konusunda çalışma yapmış olmak ”şartına uygun ikinci bir kişi var mı sayın rektör?

 Bu yaptığınız işin FETÖ’cülerin yaptığı gibi, kendi adaylarına soru vermesinden farkı var mı?

Böyle bir uygulama sizin gibi alanında isim yapmış bilim adamı bir rektöre yakışıyor mu?

İlanı inceledik. Özel şart koymadığınız bir çok kadro da var. Yasalara uygun olan bu kadro ilanlarının yanında özel şart koyduğunuz kişileri tarif eden kadrolar ben torpilim, ben iltimasım diye bağırıyor.

 Eşitlik prensibinin ortadan kaldırıldığı uygulamalarınız yasalara ve adalete uygun mu?

Vahim İddialar:

 

Üniversitenizde çok vahim iddialar konuşulmaktadır. Örneğim, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/Ağız, Yüz Ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı gibi Türkiye’de hiçbir tıp fakültesinde bulunmayan bir Anabilim dalının Tıpta bulunduğu, sadece bizim tıp fakültemizde bulunan bu anablim dalının,  kapatılması için Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Senatoya teklif verildiği iddia edilmektedir. Buna rağmen aslında Diş Hekimliği Fakültelerinde bulunması gereken bu bölüme tıp fakültesi kadrosu olarak adam yerleştirmeye çalışıldığı gibi söylentiler yapılmaktadır. Yaptığınız ilan da ortaya çıkan bu durumdan Tıp Fakültesi dekanının haberi olmadığı, kapatılmasını önerdiği bölüme adam alınma teşebbüsü nedeniyle istifa ettiği, istifasının geçici bir süre askıya alındığı iddia edilmektedir.

Kadro ilanlarında anabilim dalının, bölümün ce dekanlığın görüşünün alaınarak yapılması yasal zorunluluk değil midir? Şayet yasal zorunluluğu kaldıran bir yetkiniz varsa bu yetkiyi neden kullandığınızı makul ve mantıklı gerekçelerle kamuoyuna açıklayabilir misini?

İşte Kadro Sahipleri

SAYIN REKTÖR, ismi tarif eden kadrolarınızdan bazı isimleri şak diye bulduk. Tak diye yayınlıyoruz.

Beden Eğitimi: Yusuf CAN, Mehmet BAYANSALDUZ, Şenol YANAR, Abdurrahman KEPOĞLU, Fizik: Mehmet ŞAHİN, Arkeoloji, Türkan ACAR, Bekliyoruz bakalım kaç tanesi tutacak?

Rektör Hocamıza Tek bir Soru!

Sayın rektör hocamıza usak. tv olarak çok basit ve tek bir bir soru soruyor ve cevap istiyoruz.

 Son derece dolgun bir cv’niz var. Türkiye standartlarında alanında sizin gibi cv’ye sahip çok az kişi vardır. Belki de yoktur. Sizi bundan dolayı tebrik ediyoruz ve Uşaklılar olarak sizinle övünüyoruz. Hatta bu çalışmalarınızdan dolayı 2004 Amerikan Şeref madalyası ödülü almışsınız.

Soru şu hocam, madalyasıyla sizi şereflendiren ABD’de böyle bir kadro ilanı verebilir miydiniz?

Sizin gibi bilim adamı bir rektör hakkında olumsuz haber yazmak istemiyoruz. Adil olun hocam. ABD’de uluslararası standartlarda davranmanız bu nedenle ödüllendirilmeniz, ama kendi ülkenize, şehrinize ve üniversitenize ahbap çavuş ilişkisini reva görmeniz hiç hoş değil! Uşak Üniversitesi eş dost akrabanın yakının memnun edileceği bir kurum değildir ve olmamalıdır?

Sizin gibi bir bilim adamına kendi ülkenizi geri ülkeler sınıfına sokan tavır ve uygulamalar yakışmaz hocam.

Adil olun ve FETÖ konusunda sakın hata yapmayın Bizde size basın olarak destek olalım. Memleketimiz üstünde taştan üstüne koyalım, yapalım yıkmayalım. Bizden söylemesi.

Haberimiz konusunda yapacağınız bir açıklama varsa usak.tv. memnuniyetle yayınlayacak.

Yorumlar (1)

Ahmet Yesevi 5 Yıl Önce

Çok doğru iddialar. Tüm türkiyede yapılan vari burada yapılmasın. Şimdiye kadar yapmadı rektör hoca bundan sonrada yapmasın. İsmi yazılan arkadaşlar bakalım bı üniversitede nasıl görev yapacaklar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.