Uşak TV

UŞAK CHP DE KONGRELER SONRASI ADAYLIK YARIŞLARI BAŞLAYACAK

Hit haberler

Uşak CHP'de Merkez ilçe ve il kongresi hazırlıkları devam ederken kongrelerden sonra belediye başkan adaylıkları ve milletvekili adaylıkları için çalışmaların hızla başlaması bekleniyor.

Uşak CHP'de Merkez ilçe ve il kongresi hazırlıkları devam ederken kongrelerden sonra belediye başkan adaylıkları ve milletvekili adaylıkları için çalışmaların hızla başlaması bekleniyor. CHP Sivaslı da başlayan Yalım ve Nihat Sazlıgöl arasındaki rekabetin Uşak merkeze de taşınması bekleniyor. CHP'de ki kulislerie göre 2019 da Milletvekili Özkan Yalım eğer bütün şehir yasası çıkarsa belediye başkanlığına adaylık düşünüyor. Bu arada Uşak CHP de bir grubun Sivaslı'nın başaruılı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl'ü Uşak Belediye Başkanlığına aday olması konusunda baskı yaptığı konuşuluyor. 
26 Kasım da yapılacak olan CHP Uşak Merkez ilçe kongresinde şimdiki il yönetiminin desteklediği ve şu anda Merkez ilçe Başkanı olan Eczacı Sevinç Yazgan resmen adaylığını açıklayarak çalışmalarını yürütüyor. Merkez ilçe için Milletvekili Özkan Yalım'ın desteklediği Halil Aslan'ın da aday olacağı ve çalışmalar yaptığı gelen kulis bilgileri arasında. 
Merkez ilçe seçimnlerinden sonra aralık sonu veya ocak başında il kongresi yapılacak. Merkez ilçeyi alan il başkanlığını da alacak gibi görünüyor. Çünkü Merkez de 116 delege var ilçelerin tamamında ise 110 delege var. İl Kongresinde de şu andaki İl Başkanı Ali Karaoba, ile Özkan Yalım'ın desteğini aldığı iddia edilen İl Genel Meclisi üyesi Nadi Sancar ve Avukat Coşkun Mavioğlu'nun da il başkanlığı için adı geçiyor. 
Uşak CHP de Merkez ilçe ve İl Kongrelerinden sonra esas fırtına Belediye Başkan adaylığı ve Milletvekili adaylıklarında kopacak. Özellikle Belediye başkan adaylığı konusunda büyük süprizler yaşanması bekleniyor. Milletvekili Özkan Yalım'ın Belediye başkanlığını çok istediği ve 2019 da Uşak Belediye Başkanlığına aday olmayı planladıüğı iddia ediliyor. 
Özkan Yalım karşıtları ise Özkan Yalım ile araları bozuk olan eniştesi Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl'e aday ol baskısı yaptığı ve aday olmasını istediği gelen bilgiler arasında. 
Devlet Bahçeli'nin Başkanlık yarışında AK Parti ile birlikte harekte edebileceklerin mesajını açık açık vermesi ile siyasi kulislerin daha da hızlanması bekleniyor. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.