Uşak TV

Uşak Belediyesinde kritik gün….

Hit haberler

Uşak Belediyesinde kritik gün….

Bu gün Uşak Belediyesin kader günü. Geçtiğimiz hafta yaşanan beceriksizlik sonucu meclisi toplayamayan Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN bugün meclis toplantısını yapmaya çalışacak. Ancak hem AK Partili Hemde CHP’li meclis üyelerine göre bu meclisin toplanması usulsüz. Meclis toplansa bile alınacak kararlar geçersiz olabilir.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Perşembe günü yapılması gereken Belediye meclis toplantısı meclis üyelerine davet’in zamanında yapılamaması sonucu başkan tarafından oturum açılmadan iptal edilmişti. Bazı siyasilere göre başkan Ali Erdoğan Oturumu açıp çoğunluk sağlanamadığı için erteliyorum dese ve toplantıyı 3 gün sonra yapsa pek sorun olmayacaktı. Ancak toplantıyı yapmadan eretlemesi ortalığı iyice karıştırdı. Yasa bu konuda oldukça açık. Yasa her ayın ilk haftası meclisin toplanmasını eğer çoğunluk sağlanamazsa da 3 gün içinde yeniden toplanmasını emrediyor. Yasa aynı zamanda stratejik planın 6 ay içinde görüşülerek onaylanmasını da emrediyor.

AK Parti ve CHP’de şimdi meclis toplantısına katılıp katılmamak tartışılıyor. Eğer AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri toplantıya katılmazlarsa salt çoğunluk sağlanamadığı için Meclis düşebilir. Meclisin düşmesi demek Ali Erdoğan’ın başkanlıktan düşmesi demek olacak. Bu nedenle yasa ve yönetmelikleri didik didik eden AK Partililer’in meclis toplantısına katılmayabilecekleri gelen duyumlar arasında. CHP’de ise görüşmeler ve değerlendirmeler hala devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.