Uşak TV

ÜNİVERSİTEDEKİ SKANDALIN DELİLLERİNE SANSÜR GELDİ

Hit haberler

Sevgili okuyucular bilindiği gibi UŞAK ÜNİVERİSTESİ SKANDALA DOYMUYOR. Üniversite Kendin Çıkardığı Yönetmeliğe Uymayarak Torpilli Adamlarına Profesörlük Kadrosu Veriyor İddiasıyla Çalkalanıyor” başlığıyla bir haber yapmıştık. Bu haberde üniversitenin kendi yönetmeliğine uymayıp Ahbap Çavuş ilişkisiyle Profesör atamaları iddialarının kanıtlarını haber vermiştik.

İddia şuydu: Bilim adamlığı konusunda hiç kimsenin şüphe taşımadığı sayın rektör, bilimsel kriterleri yükseltmek için bir yönetmelik yapmış fakat kendinden saydığı torpilli elemanları için yönetmelik şartlarını uygulamamıştı. Profesör İlanları yapılmış, kriterleri taşımadığı halde bazı doçentlerin başvuruları nasıl olmuşta kabul edilebilmişti.

Haber yorumun sebebi bu somut işlemlerdi. Bunun sebeplerini anlamaya çalışırken, haber içeriğinde Suç İşleyen Komisyon Üyeleri mi Var diye sormuştuk. Çünkü kriterlerin denetlenmesi için Ön İnceleme Komisyonu kurulmuştu. Bu komisyonun görevi yönetmelikteki şartları taşımayanları elemekti? Neden elemediler? Dahası bu ortaya çıkınca, bazı öğretim üyeleri kazan kaldırınca, rektörlük sehven başvurularının kabul edildiği gibi bir gerekçe göstermişlerdi. Eğitim Fakültesindeki torpilli doçent hariç bazıları böylece gözden kaçırılmıştı. Ayrıca bu profesör adaylarının nasıl gerçek dışı beyanda bulunduğunu, kriterleri taşımadığı halde taşıyormuş gibi başvuru yapabildiklerini de sorgulamıştık.

Üniversitedeki bazı öğretim üyeleri, bu komisyondakilerin suç işlediğini bu kriterlerin kolaylıkla tespit edebileceğini iddia ettiler. Haberimizde bu iddia aynen şöyle ifade edilmişti: Komisyon görevini tam olarak yerine getirmiş olsaydı başvuru yapan hocaların eserlerinin yayınlandığı tarihte dergilerin endekslerde taranıp taranmadığını kontrol ederdi. Bu kontrolü yapmayan komisyonun yanıltıldığını iddia etmesinin mantıksız olduğu, başvuran hocaların web sayfalarına ilk bakışta eserlerindeki eksikliklerin görüldüğü, iddiasını dillendiriliyorlar. Komisyonun bu kadar önemli bir hususu gözden kaçırması normal değildir, ya görevi kötüye kullanma ya da ihmal suçu söz konusudur.  

İşte bu haberden sonra üniversite bir skandala daha imza attı. Artık üniversitedeki hocaların CV’lerine ulaşılamıyor! Pes doğrusu.

Bilim adamlığı konusunda hiç şüphemiz olmayan sayın rektörün atamalardaki usulsüzlükler ortaya çıkmasın diye hocaların cv’lerine ulaşımı engellediği iddiaları yapılıyor. İnanamadık ancak denedik! Uygulamalı gördük. Hocaların yayınlarınınım bulunduğu cvlere bizde ulaşamadık. Aşağıda olduğu gibi sistem ERROR verdi.

Şakınız gerçekten çok şaşkınız. Sayın rektörümüzden yapılan yanlışları ortadan kaldırmasını beklerken, bu yanlışların delillerine ulaşılmasının engellenmesi gibi bir durumla karşılaştık. Halbuki bunların delilleri bizde var. Belgesiz haber yapmıyoruz. Bu yayınları tekrar açıldığında inceleyeceğiz. İki cv arasındaki farkı kontrol edecek bir yanlışlık daha yapılmışsa onu da haber yapacağız!

Usak.tv olarak yaptığımız bütün haberler titiz araştırmalar sonucu yapılıyor. Daha önce FETÖ konusunda da haberler yapmıştık.. Bazı haberler üniversitenin yaptığı başvuru sonucu kişilik hakları ihlali iddiasıyla kaldırıldı. Hiçbir şekilde gerçeğe aykırı haber yapmadık Şeriatın kestiği parmak acımaz elbette. Üzüldüğümüz konu bazı yargı kararlarının olgusal gerçeklikleri gözardı ederek kişilik hakları gerekçesiyle üniversite haberlerini kaldırmasıdır. Bu hukuku zorladığını düşündüğümüz kararlar bazı gerçeklerin kamunun gözünden kaçırılma sonucunu doğuruyor ve hukuksuzlukların korkusuzca devam ettirilmesine sebep oluyor. Birçok insanın hakkına fütursuzca giriliyor. Uşak halkı bizi bilir. Boş atıp dolu tutmayız. Belge olarak kendimizi sağlama almadan haber yapmayız. Haberlerimizin belgeleri bizde de savcılıklarda da üniversite arşivlerinde de var. Doğrusu zaman zaman hukukun da zorlandığını görmekten üzgünüz. Ama bu tür skandalların sahiplerinin bilmesi gereken şudur. Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Yapılan her iş bu gerçek düşünülerek yapılmalıdır. Usak.tv olarak doğruları yazmaya devam edeceğiz. Sayın rektörümüz şunu anlamalı. Haberlerimizin sebebi ona olan bir husumetten kaynaklanmıyor. Kamunun haklarını gözetme gayretimizden ve sayın rektörün bilim adamlığı sıfatıyla asla yanyana getirmek istemediğimiz rektörlük icraatlarından kaynaklanıyor. Bilim adamlığıyla gündeme gelen, üniversitenin seviyesini yukarılara taşıyacağım diye bir iddiası olan sayın rektörün, sırf benim adamımdır diye bazı zayıf dosyaları kendi çıkardığı kriterlere rağmen ihlal ederek paye vermek için uğraşması büyük bir çelişki değil midir? Yapmayın sayın rektörüm. Lütfen yapmayın.

 Önümüzde bir dosya daha var. Kriterlere uymayan bir Dr. Öğretim Üyesinin atanacağıyla ilgili bazı deliller bize ulaştırıldı. Bu arkadaş atanma aşamasına nasıl geldi? Komisyondan nasıl geçti? Bilmiyoruz. Belgeleri araştırıyoruz. Haber yapmak istiyor muyuz? Asla! Mecbur kalmadan haber yapmıyoruz. Gerçekten bıktık üniversitedeki bu tür yanlışları haber yapmaktan! Herkes işini doğru yapmalı değil mi?

Sayın rektöre şunu söylemek istiyorum. Habercilik geçmişimiz ve tecrübemiz bize balığın baştan koktuğunu gösteriyor. Bu işlerde görevlendirilen komisyon üyeleri kendi gönülleriyle suç işlemek istemez. Yarın bunun hesabının kendilerine de sorulacağını bilir. Dolayısıyla bu yönetmeliği denetlemekle görevli komisyon üyelerinin bu işlere zorlandığı gibi bir kanaatimiz var. Gerçekler her zaman ortaya çıkar. Ne de olsa iletişim çağında yaşıyoruz. İnanın çok hızlı çıkar. Sayın rektörümüz şunu bilmeli. Şayet bu tür gayri hukuki işler ahbab çavuş ilişkileri devam ederse komisyon üyeleri baskı altına alınır yanlış işlere zorlanırsa yukarıda sunduğum belgede de görüldüğü gibi üniversite daha çok ERROR verir. İstiyoruz ki üniversitemiz ERROR vermesin. Üniversitemizin serverlerinin teknik kapasitesi de rektörlüğümüzün ilim adamlığına yakışır ve münasip olsun. Server error in aplication olmasın. Göz bebeğimizden sakındığımız üniversitemiz Uygulamada sunucu hatası vermesin ki, biz de Göğsümüzü gere gere sayın rektörümüzün ilim adamlığıyla öğünelim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.