Uşak TV

REKTÖR HADDİNİ AŞTI!

Hit haberler

REKTÖR HADDİNİ AŞTI!

Bilindiği üzere bu haberle ilgili duyurularımızı on gün önce yaptık. Ortalık karıştı. Nasıl karışmasın. Bir rektör hakkında Yargıtay’da hakimlere rüşvet vermek için teşebbüste bulunduğu, bunun için görevlendirme yaptığı haberlerine ulaşmıştık.

 

 Bu haber bize ulaştığında bu kadarda olmaz, dedik. İlk önce duyduklarımıza inanamadık. Ama düşününce, bugüne kadar yaptıklarına bütün devlet sorumluların seyirci kaldığı rektöre yakıştırdık doğrusu. Ahbap çavuş ilişkisinin, kirli yakınlıkların harap ettiği ülkemizin gerçekliğiydi yaşananlar. Olay şuydu;

 Rektör Adnan Şişman’ın üst düzey memuru S.D’ye Yargıtay’da yargıç ayarlama görevi verdiği iddia ediliyor. Bu görevi verirken rektörün, “A.B’yi meslekten atmam lazım. Atıyorum, sürüyorum yargı kararı ile geri geliyor. Onun Yargıtay’da hakaretten bir ceza dosyası var. O dosyada hakimleri ayarlarsak ben bu adamı meslekten atabilirim” dediği ve bu konuyla ilgili çalışma yapmak üzere görevlendirdiği ifade ediliyor.

Aldığımız haberlere göre olay şöyle gerçekleşiyor. Rektör Ankara’da çevresi ve etkisi olduğu bilinen üst düzey memurunu genel sekreteri Aziz Bayrakdar vasıtasıyla odasına çağırıyor. Rektörün daveti üzerine odada bir görüşme gerçekleşiyor. Görüşmede Aziz Bayrakdar ve rektör danışmanı Cemil Yücel’de bulunuyor. Görüşmeden sonra Aziz Bayrakdar’ın üst düzey memuru kendi odasına götürdüğü, hediyelerimizi (Battaniye, kilim, tarhana vs.) ayarlayıp atlayıp Ankara’ya beraberce gidelim, aracılara ve hakimlere istedikleri kadar parayı verelim, para sorun değil, dediği iddia ediliyor. Aziz Bayrakdar’ın durumu Ankara’da bir araştır diyerek ahlaksız teklifte bulundukları S.D’ye kendi eliyle Yargıtay’daki dosyanın numarasını yazdığı ve verdiği bildiriliyor. Bu görüşmelerin ses kayıtlarının olduğu da iddialar arasında.

Bu konulardan başka iddia ve duyumlarda var. Genel Sekreter Aziz Bayrakdar’ın Uşak Adliyesinde rektör aleyhine açılan tazminat davaları için Yargıtay’ın 4. Hukuk Dairesinde yargıç ayarladığı veya ayarlamaya çalıştığı ve bunun duyulduğu iddia edildi. Yaptığımız araştırmalar sırasında bu konunun sadece iddia olduğunu, Rektör Adnan Şişman lehinde verilen tüm yargı kararlarının Yargıtay 4. Hukuk dairesince BOZULDUĞUNU tespit ettik. Ancak Yargıtay hakimlerini etkilemek için harekete geçen bir anlayışın Yargıtay’ın kişisel tazminat davalarına bakan bir dairesinde de bazı operasyonlar yapmak istemeleri ihtimal dahilinde olabilir. Görüşüne başvurduğumuz uzmanlar, şayet bu olay doğruysa ceza davasına bakan Yargıtay dairesinde hakim etkileme çabalarına girenlerin, tazminat davasına bakan Yargıtay dairesinde de aynı çaba içine girmesinin doğal olacağını söylediler.

 

Bu iddiaları A, B.’nin avukatı Ümit İncefe’ye sorduk. Ümit İncefe iddiaların geneli itibariyle doğru olduğunu ve bu konuda yasal girişimleri başlattığını söyledi. Bu tür girişimleri Türk adaletine ve adli mensuplarına haksız ve çirkin saldırılar olarak gördüklerini; yargıçların ve adalet adamlarının alınabilir, satılabilir olduğunu düşünenlerin üniversite yönetimindeki üst düzey insanlardan çıkmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirtti. Tüm yargıçları ve Yüksek yargıyı töhmet altına sokan bu eylemleri büyük bir sorumsuzluk olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bu nedenle müvekkili adına suç duyurusunda bulunacağı gibi, töhmet altına sokulan yargıçlar adına da girişimde bulunacağını ifade etti. Bundan sonra sanıklarla yargı organları önünde hesaplaşacağız diyen, Ümit İnceefe, Rektör Adnan Şişman’ın hukuka aykırı eylem ve işlemlerine göz yumanların özeleştiri yapması gerektiğini belirtti.

www.usak.tv olarak avukat Ümit İnceefeye katılmakla birlikte bu haberin rüşvete konu parasının kaynağı bizi meraklandırdı. Aziz Bey para sorun değil, dediyse bu parayı nereden sağlayacaktı.

www.usak.tv bu konuda elinde bulunan ses kayıtlarını sorumlu gazetecilik gereği yayınlamıyor ve yayınlamayacak.

 

Daha haber çıkmadan panikle duyurularımıza tekzip gönderen Rektör Adnan Şişman’a paniğe kapılıp daha fazla yanlış yapmamasını tavsiye ediyor ve soruyoruz. Hakimlere verilmek üzere hazırlandığı iddia edilen 4000 TL’yi Genel Sekreter Aziz Bayrakdar cebinden mi verecekti? Yargı kurumlarında karşılıklı davalarınız olan A.B’ ile Genel Sekreteriniz Aziz Bayrakdar arasında husumet nedeni var mı? Aziz Bayrakdar A.B. için böyle bir iyiliği neden düşünsün! Genel sekreteriniz Bayradar’ın sizin haberiniz olmadan böyle bir işe girişme ve rüşvet için para ayarlama ihtimali var mı?

 Genel sekreter Aziz Bayrakdar’a soruyoruz, şu 4000 lira meselesini nasıl açıklayacaksınız. Yukarıdaki iddialar hakkında ne diyorsunuz? Rektör benim haberim yok diyorsa bu işten kimlerin haberi var? Kendi el yazınızla Yargıtay’daki dosya numarasını yazıp görevlendirdiğiniz memura verdiniz mi vermediniz mi? Bu yazıyı www.usak.tv’den yayınlarsam tanır mısınız? Üst düzey memurunuzla aranızda geçen konuşmalar kayda alınmış olabilir mi? Alındıysa bunu kim ne amaçla yapmış olabilir. Rektörünüz tekzip gönderiyor, siz ve danışman Doç.Dr. Cemil Yücel niçin tekzip gönderip adli makamlara başvurmuyorsunuz? Bekliyoruz.

Hodri Meydan!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.