Uşak TV

KÜSLÜK BİTSİN KAZANAN UŞAK OLSUN

Hit haberler

Uşak´ta yaşanan küslükler hizmetlere zarar veriyor.

Uşak son yıllarda bu zamana kadar olmadığı kadar kavga gürültü ve küslükle boğuşuyor. Valisi, Belediye Başkanı, Rektörü, Sanayicisi, neredeyse bir çok kurum birbirleriyle küs ve kırgın.

Sağduyulu ve birleştirici olması gereken ilin Milletvekili Valisi ve belediye Başkanının küslüklere neden olması ve bir çok hizmetin aksaması tepkilere neden oluyor

KİM KİM İLE KÜS

VALİ SEDDAR YAVUZ, BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH VE AK PARTİ YÖNETİMİ REKTÖR İLE KÜS

Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü ile küs. Rektörlük Seçimlerinde açık açık Sait Çelik´in rektör seçilmemesi ve atanmaması için çaba gösteren Vali Seddar Yavuz Sait Çelik´in Rektör atanmasından sonra da Üniversiteye adeta küstü. Vali Seddar Yavuz´un daire müdürlerine de talimat vererek Üniversitenin hiçbir etkinliğine katılmamalarını istediği herkesin bildiği ve gördüğü bir olay. Vali Seddar Yavuz Uşak´ta olmasına rağmen Üniversitenin Bir Eylül stadyumunda yapılan mezuniyet törenine katılmamış ve hiç bir vali yardımcısı ve daire müdürü de törene katılmamıştı. Törene Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katılmamıştı.

 İddialara göre Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri, Ak Parti Yönetimi ve MİT olumsuz MİT Raporuna rağmen Sait Çelik rektör olarak atandı.

Üniversitenin resmi daireler ile ilgili işleri ya çok zor çıkıyor yada hiç çıkmayıp masada bekliyor. Bu konulara bir sonraki yazımızda ayrıca değineceğiz.

VALİ SEDDAR YAVUZ, BELEDİYE BAŞKANI NURLLAH CAHAN VE AK PARTİ YÖNETİMİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİMİ İLE KÜS

Vali Seddar Yavuz Cemaatci olarak nitelendirdiği Organize Sanayi bölgesi yönetimini devirmek için talimat verdi sanayicilerle tek tek telefonla görüştü. Ali Yıldırım karşısına aday çıkan Recep Gümüş´ün desteklenmesini istedi. Ancak bu olay ters tepti ve Ali Yıldırım açık ara seçimi aldı. O günden bu güne Vali Seddar Yavuz haftanın 3-4 günü gittiği bazı fabrikaların dışında OSB Yönetimini ziyaret etmedi. OSB yi yok saydı. OSB´nin genişleme çalışmaları için izin bir türlü verilmiyor zorluk çıkarılıyor. Bu da Uşak´a yatırım yapmak isteyen sanayicinin önünü tıkıyor. Uşak kaybediyor. Uşak Organize Sanayi bölgesi Türkiye´nin sayılı Organize Sanayi bölgelerinden birisi ve kısır çekişmelere kurban gitmemesi temennimiz.

VALİ BİR ÇOK ODA VE SİVİL TOPLUM KURULUŞU İLE KÜS

Vali Seddar Yavuz´un destek verdiği hemen hemen bütün seçimlerde rakip adaylar seçim kazanıyor. Tekstil OSB den sonra Deri Karma OSB´de de Vali Seddar yavuz seçim öncesi dereden geçerken at değiştirilmez diyerek eski yönetimin devam etmesini istemişti. Buna tepki gösteren sanayiciler Akif Küplemez yerine İbrahim Karahallı Yönetimine oy verdiler ve Karahallı ekibi seçimi kazandı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti´de Küplemez´i desteklemişti ancak Küplemez seçimi kaybetti. Bunun en büyük nedeni olarak Vali´nin taraf olması görüldü.

Vali Seddar Yavuz bir çok sivil toplum kuruluşuyla da küs ve ne ziyaret ediyor ne de kabul ediyor.

VALİ SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARI İLE SIKINTILI

Vali Seddar Yavuz AK Partili yöneticiler ile çok sıkı ilişkiler içindeyken MHP ve CHP li yöneticiler ile çok ters düşüyor. Sık sık AK Partiyi ziyaret ederken CHP ya MHP li bir yönetici ile görmek nerdeyse imkansız. Seçim Öncesi Durmuş Yılmaz´ın elini sıkmadığı ve Seçim sonrası Durmuş Yılmaz´ı aradığında ise Durmuş Yılmazdan kibarca azarlandığı siyasi kulislerde konuşuluyor. İddialara Göre Vali Seddar Yavuz Selendililer Derneğinin yemeğinde AK Partili vekil adaylarını tek tek kutlarken MHP Milletvekili adayı Durmuş Yılmaz´ın elini sıkmadı ve görmezlikten geldi. Seçimden hemen sonra Dumruş Yılmaz´ı tebrik etmek için aradı. Bu sırada Durmuş Yılmaz´ın yanında partililerde vardı. Durmuş Yılmaz Vali Seddar Yavuz´a seçim öncesi elini sıkmadığını hatırlattı ve Hükümetin değil Devletin valisi olun diyerek uyardı. Durmuş bey bu eleştirinde ve siteminde sonuna kadar haklıdır.

VALİ BASIN İLE KÜS

Vali Seddar Yavuz kendisini eleştiren basının bir çoğu ile küs. En son ART Televizyonu kameralarına Uşak Devlet Hastanesinde düzenlenen iki yöneticinin cenaze töreninde çekim yaptırmadı. Vali Seddar Yavuz´un korumaları kameramanlara “Vali Bey bulunduğu ortamda sizi görmek istemiyor” diyerek çekim yaptırmadı.

BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İLE KÜS

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile AK Parti Milletvekili Mehmet Altay´ın küs olduğu ancak eçim öncesi zoraki olarak bir araya geldikleri bilinen bir gerçek. Her ikisi de kameralar karşısında ve vatandaşlarla birlikteyken birlikte poz veriyorlar ancak araları açık. Eski İl başkanı Mehmet Gün Mehmet Altay´ın ortağı ve zaman zaman Twitter dan Belediye Başkanı Nurullah Cahan´ı topa tutuyor.

KAYBEDEN UŞAK OLMASIN

Bizi kimsenin dili dini ırkı siyasi görüşü ilgilendirmiyor. Bizi Uşak ilgilendiriyor. Bir zamanlar Okyanus ötesine Selam gönderenler şimdi onlarla mücadele ediyoruz diyerek yerel de de bir çok hizmetin yapılmasına engel oluyorlar.

Uşak Üniversitesinin rektörünün şahsını sevmeyebilirsiniz, Ancak On binlerce öğrencisi olan Üniversiteye şehirden izole etmek kimsenin haddine de değil vicdanına da.

Bizi Ne vali İlgilendiriyor nede Rektör. Hiç biri ile de hiçbir alıp veremediğimiz olmadığı gibi hiçbir işimizde yok.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanının şahsını sevmeyebilirsiniz. Ancak On binlerce kişinin ekmek yediği fabrikaların bulunduğu bir bölgeyi Uşak tan izole edemezsiniz. Yapılacak hizmetlere engel olamazsınız. Bölgenin büyümesine engel olmak yer tahsisini aylarca masada bekletmek bu Uşak2a ve Uşaklılara ihanet olur.

 Gazi Osmanpaşa Kaymakamı iken ilk defa Vali olarak ilimize atanan Seddar yavuz Bey olumlu yapıcı ve kucaklayıcı olacağına insanları ve kurumları kutuplaştıran çalışmalar ve tutumlar içinde olmamalıdır. Uşaklılar kendisini sevmiş ve bağrına basmıştır ama son yapılan olaylar kendisine olan güveni sevgiyi sarsmaktadır.

 Valiler devletin Valisidir ve bulundukları ilde Devleti temsil ederler, hükümetleri değil. Vali bey siyasilere de eşit mesafede olmalı Ak Parrtilisi, CHP lisi MHP lisi herkesi kucaklamalıdır.

Biz Valimizi Belediye Başkanımızı, Milletbvekillerimizi, Rektörümüzü seviyoruz. Hepsininde iyi niyetli olduğunu biliyoruz. En kısa zmanda bu yanlışlardanda dönmelerini ve uşak için hizmet etmelerini bekliyoruz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.