Uşak TV

KARABÜK SAVCILIĞI TARAFINDAN TUTUKLANAN AKADEMİSYEN YÖK TARAFINDAN İHRAÇ EDİLDİ, UŞAK’TA FETÖCÜLERİ KİM KORUYOR

Hit haberler

Öncelikle bir düzeltme yapalım. Dün itibariyle “Karabük Polisi Uşak'ta Operasyon Yaptı, Açığa alınan Ancak Rektörün İhraç Etmediği Doçent Tutuklandı” başlıklı haberimizin bir yönünü düzeltiyor ve üniversiteden açıklama beklediğimiz soruları soruyoruz.

Uşakta Fetö davalarında ve soruşturmalarında garip şeyler oluyor. Üniversitede emniyette ve tüm şehirde anlamlandıramadığımız şeylerle karşılaşıyoruz. Emniyetin en üst birimlerinde görevlendirilen kişilere veya ihbarlarda adı FETÖ borsasında adı geçen emniyet görevlileri hakkında haber yapıyoruz. 4 Aralıkta yaptığımız haber büyük bir sukutla geçiştirildi, Başsavcılık merak etmedi. Emniyette hangi emniyet amiri, hangi FETÖ şüphelisi emniyet amirinin üstünü örttü. Neden? Bu eylemleri yapan emniyet görevlileri dün hangi görevdeydiler bugün hangi görevdeler?

Halkın haber alma hakkı ve FETÖ ile mücadele gereği bir haber yaptık. Adı söz konusu olan polisler haklıymış gibi savcılığa koştular. Dava açılırsa olayı mahkemede tartışacağız.

Uşak’ta bu olayları kimse tınmıyor, cevap bile vermiyor. Dosyalar, hatta savcılıklardaki dosyalarda mevcut bilgiler nasıl kayboluyor, savcılar bunları okumuyor mu, gözden mi kaçırıyor onu da bilmiyorum.

 Üniversite FETÖ Dosyalarını Nasıl İhmal Ediyor?  

Aynı şekilde üniversitede FETÖ soruşturmalarının savsaklandığını açıkça görüyoruz. FETÖ’cüler bir bir aklanıp bırakılırken, FETÖ ile ilgisi olmayanlar perişan ediliyor. Üniversitede dosyalar örtülerek savcılıkta hazırlanan iddianamelerin boşa çıkarılması sağlanıyor. FETÖ’cüler böylece beraat ediyor. Bu konuda üniversite başı çekiyor. Yazıyoruz rektör cevap verme zahmetinde bile bulunmuyor.

. Dün itibariyle “Karabük Polisi Uşak'ta Operasyon Yaptı, Açığa alınan Ancak Rektörün İhraç Etmediği Doçent Tutuklandı” başlıklı haberimizde “Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden ikisi adli kontrol şartıyla salıverilirken, Uşak Üniversitesinde görevli iken açığa alınan ve komisyonun ihraç istediği fakat Rektör Ekrem Savaş’ın bir türlü ihraç etmediği Doçent Ö.S. tutuklandı” demişiz. Yanlış demişiz. Üniversite 12 Mart 2020 ‘de Ö.S.’ın ihracını YÖK’ teklif etmiş.

Ö.S. YÖK Tarafından İhraç Edildi.

 Evet, bu kişinin 12 Mart 2020 tarihinde YÖK’ten ihracı talep edilmiş. 6 aydır bu talep YÖK’te beklemiş. Bu kişi Karabük Savcılığı tarafından tutuklandıktan sonra bugün itibariyle (1 Ekim 2016) tarihi itibariyle kişinin ihraç edildiğine dair yazıyı üniversiteye gelmiş.

Yukarıdaki düzelttiğimiz habere konu olayların safhaları FETÖ’cülerin son ana kadar nasıl korunup kollandığını gösteriyor. Şöyle ki; Dün tutuklanan öğretim üyesi Ö.S. hakkında soruşturma 25 Mart 2017’de başlatılmış 1 Ekim 2020’de tam 3.5 yıl sonra ihraç olmuş..

Bu kişinin SGK kayıtları Ekim 2017’de üniversiteye gelmiş. Bu dönemde açığa alınmış. Rivayet o ki o günün FETÖ Soruşturma Komisyonu Başkanı M.Ş. bu adam ihraç olmalı demiş. Bir başka rivayete göre M. Ş. ihraç teklifini Rektörlüğe göndermiş.

Ö.S’a soruşturma açılması ve ihracını gerektiren SGK kayıtlarının ekim ayında üniversiteye ulaşması Rektör Vekili Sayın Dalkıran zamanında gerçekleşmiş. 2017 yılının Kasım ayı sonunda Ekrem Savaş rektör atanmış. Derhal ihraç edilmesi gereken bu kişinin soruşturması tam 2.5. Yıl Ekrem Savaş zamanında bekletilmiş.

Şimdi Ekrem Savaş’a soruyoruz. 2.5 yılda soruşturma bitmez mi? Neden beklediniz? Benim gibi bir adam Sait ÇELİK’e kumpas kuruldu. Bu rektör FETÖ’cü değil diye haber yaptığım için FETÖ’ye bilerek isteyerek yardım etmek iddiasıyla soruşturma açan, Uşak Başsavcılığı, bu konularda görevini, suiistimal ederek veya görevde ihmal göstererek fetöye yardım edildiği iddiasıyla soruşturma açar mı? Ekrem sa-vaş 2.5 yıl neden bekledi?

Evet nihayet kaçış kalmayınca Savaş, Mart 2020 de Ö.S.’ın ihracı teklif edilmiş. Teklif bir 6 ayda YÖK’te beklemiş, Nihayet Karabük savcılığı kişiyi tutukladığı gününden sonraki günde YÖK ihraç onayını göndermiş. Bizim buradan anladığımız bu Karabük savcılığı işlem yapmasaydı bu kişi ihraç olmayacaktı!

Bir başka anladığımız gerçek daha var. Hem üniversite hem YÖK hem de İktidar unsurlarının kılcallarına girmiş FETÖ unsurları bu adamları koruyor! Uşak Başsavcılığı bu duruma ne diyor. Uşak valiliği ne diyor? FETÖ ile mücadeleyi bizzat cumhurbaşkanının yürüttüğü bir süreçte bu cesareti gösterenlerin devletin fetöcü olmayan samimi unsurlarına ihbar ediyorum. En başta da Uşak Başsavcılığı’!na ihbar ediyorum. MİT uyuyor mu. İstihbaratçılar ne iş yapıyor gerçekten merak ediyoruz. Bu devlet sahipsiz mi?

M.Ü.Ş.’ü Kim Koruyor?

Biz üniversitede fetöcülerin açıkça korunduğu kanaatindeyiz. Rektör savaş güçlü adam! Haberlerimiz umurunda değil. Haber konusu yaptığımız M.Ü. Ş adlı kişinin (ki bu kişinin eylemlerinin onda birini yapan kişiler bile ihraç edildi) açığa bile alınmadığını biliyoruz. Savcılıktaki soruşturmasının neden bitmediğini bilmiyoruz. Ancak M.Ü.Ş.’ın üniversite tarafından cansiperane korunduğu açıkça görünüyor. Savcılık üniversite tarafından yürütülen soruşturmanın neden sonuçlandırılamadığını üniversiteye neden sormuyor? Dosyası bunca kalabalık bir adamın neden açığa bile alınmadığını neden sormuyor. Yoksa bu FETÖ şüphelisinin Ankara’da kuvvetli dostları mı var?

FETÖ dosyaları ilgili kurumlar tarafından neden gereğince takip edilmiyor. 3 yıl süren soruşturma mı olur? Merak ediyoruz.

Üniversite ile ilgili FETÖ haberlerimiz Devam edecek?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.