Uşak TV

DEVLETİN VALİSİ OLMAK HERKESİN VALİSİ OLMAK ÇOK MU ZOR?

Hit haberler

Son dönemlerde Uşak’ atana valilerin hemen hepsi AK Parti il Başkanı gibi çalıştı. Şimdi Kocaeli Valisi olan Seddar Yavuz AK parti il binasından çıkmazdı. Basri Yıldırım ve sonrasında il başkanı olan servet Kuş ile sık sık görüşürdü. AK Partili Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile aralarından su sızmazdı. Sonrasında gelen Ahmet Okur da tam anlamıyla Belediye yönetimi ne derse yapan bir valiydi. Sonrasında gelen Salim Demir ile Belediye yönetimin arası pek iyi değildi. Salim Demir her ne kadar siyaseye bulaşmamaya çalışsa da sıkıntılı anlar yaşadı. Uşak’a ve bürokrasiye hakim olamadan Merkez Valiliğine atandı.

Türkiye’nin kadın valisi olarak atanan Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın Migros'ta li alışveriş serüveni ve hastanede ki muayene serüveni sonrasında yaşananları gündeme getirmiştik. Sonrasın Vali hanım Mahkemeye başvurarak habere erişim yasağı getirtmişti. Erişim Sağlayıcıları birliği sitedeki habere erişimi engelleyemeyince gecenin ikisinde telefonla aranmıştım ve bakanın ricası olduğu ve haberi siteden kaldırılmam istenmişti. Pardon hangi bakan deyinde Sayın İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu yanıtını almıştım. Mahkeme kararını yerine getirdik ve haberi yayından kaldırdık. Bu olay göstermiş ti ki Funda Hanım'ın Ankara'da iyi sözü geçiyordu. Sonrasında yaptığım araştırma da da Funda Hanım eşi Hüseyin Kocabıyık ile Bakan Süleyman Soylu ailecek görüşüyorlarmış. Sık sık Jandarma Bölge komutanlığı Funda Hanım için helikopterle gelirdi. Uşak'ı tepeden inceleyebilsin diye. Vali hanım genelde basına da vatandaşa da biraz tepeden baktı. Azarlamadığı daire müdürü yok gibiydi. Tıpkı ulusal basına yansıyan vatandaşa fırçası gibi. Vali hanım onlarca korumayla gezdi .Vali konağının harcamaları hep konuşuldu. Kuaföründen içtiği suya kadar duymadığımız kalmadı.

Eşinin attığı bir Twit ile il valiliğine veda eden Funda hanımın yerine Mülkiye Teftiş Kurulu başkanı Dr. turan Ergün atandı.

Yeni valimiz ile ilgili olumlu görüşler almakla beraber, olumsuzluklarda kulağımıza geliyor. Eskiden Valiler Devletin Valisi olur parti ayrımı yapmaksızın tüm belediyelerin davetlerine festivallerine katılırlardı. Son yıllarda Valiler nerdeyse CHP li belediyelerin düzenlemiş olduğu hiç bir etkinliğe festivale katılmaz oldular.

Uşak valisi Turan Ergün ile ilgili de kulağıma gelen bir bilgi yok artık dedirtti.

Birincisi Vali Turan Ergün'ü Sivaslı'nın CHP li belediye Başkanı Hürriyet Şafak Çilek Festivaline davet etmiş. Duyumlarımıza göre Vali Turan Ergün'de Çilek festivaline katılmayı arzu ediyormuş. Ancak katılıp katılmama konusunda tereddüde düşünce AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul'u arayarak Festivale katılıp katılmamayı sormuş. Fahrettin Tuğrul'da CHP li bir belediyenin festivaline katılmasının uygun olmadığını söyleyince Vali bey Sivaslı Çilek Festivaline katılmamış. Bu konu AK Parti yönetiminde konuşulmakta ve bir kaç kişiden daha teyit ettim. Vali Bey'e ya da il başkanına sorsak yok böyle bir şey derler. Çilek Festivaline Sivaslı kaymakamı katılırken AK PArti Milletvekilleri de ktılmadı. 

Geçtiğimiz günlerde Vali Turan Ergün Sivaslı ilçesinde incelemelerde ve gezilerde bulundu. AK Partili Belediye başkanlarını da ziyaret etti. Miiletvekilleri İsmail Güneş ve Özkan Yalım ile birlikte kısa süreliğine de olsa Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak'ı ziyaret etti.

Bütün ilçe ziyaretlerinde AK partili belediyelerin tamamını ziyaret eden Valimiz Dr. Turan Ergün Uşak Belediyesinin ve etkinliklerini d e kaçırmıyor. Hatta AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş'in merhum ablası için kutulan bir mevlüte bile katılan Dr. Turan Ergün AK Partililerin büyük sevgisini kazanıyor!!!

Şimdi sayın Valimize soruyorum bu ne kadar doğru bir davranış? Evet sizi AK Parti'nin de Genel Başkanı olan Bir cumhurbaşkanı atamış olabilir. Ancak Valiler görevlerini yaparken tarafsız olmalılar. Bütün vatandaşı kucaklamalılar ki başarılı olabilsinler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.