Uşak TV

DERSHANEYE KOMPLO İDDİALARI

Hit haberler

DERSHANEYE KOMPLO İDDİALARI

Uşak’ta eski müdürü tarafından düzenlenen bir senet ile tüm malları haciz edilen bir derhaneden komplo iddiası geldi. Haksız yere yapılan haciz ve düzenlenen senet nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına başvurmaya hazırlanan Dershane yetkilileri ayrıca markaya zarar vermekten de tazminat davası açacaklarını belirttiler.

Yapılan iddialar Eğitim camiası açısından utanç verici. İşte adım adım haciz öyküsü. 2007 Yılından 2010 yılına kadar dershanede ortak olarak yer alan ve yetkili müdürü olan Süleyman Kuday 2010 Ylı haziran ayına kadar çalıştıktan sonra Öğretmen olarak atanır ve dershane ile olan ilişkisini keser. Dershaneden problemli olarak ayrılan Süleyman Kuday Dershaneye öğrenci göndermemek için okullarında öğrencilere baskı yaptıklarını iddia eden Dersane yetkilileri son yaşadıkları olay ile büyük şaşkınlık içine düşerler. İddialara göre Süleyman KUDAY imza yetkilisi olduğu döneme ait dershane yetkililerinin de tanımadığı ve hiç bir alışverişin olmadığı Ali DUZCU adına bir senet düzenler ve bu senette Ali Duzcu tarafından S.D adlı kişiye ciro edilerek haciz işlemi başlatılır. Cuma günü mesai saati bitime yakın kamyon ve hamallarla gelen icra memurları ve S.D nin avukatlarından Engin ASLAN AYVAZ dershanenin bilgisayar, masa ve sınıflarda bulunan sıra ve masaları bile haciz ettirerek yedemin deposuna kaldırttı. Dershane yetkililerinin böyle bir borçları olmadığını malzemelerin kendilerine yedemin olarak bırakılmasını istemesine rağmen bu istekleri gerçekleşmez ve dershaneyi yok etmek istercesine haciz işlemi yapılır. 40 Personelin çalıştığı dershane de büyük şok yaşanırken Dershanenin avukatları da haciz işlemini ve malların kaldırılmasını önlemek için çaba gösterse de başarılı olamazlar.

Süleyman KUDAY’ın 45 Bin TL lik senedi 05.06.2009 tarihli ve 10 Ocak 2010 Ödeme tarihli düzenlediğini ve bu güne kadar kendilerine hiçbir ödeme emri yada para isteyen bir kişinin gelmediğini belirten dersane yetkilileri o tarihte bu senedin kasa defterine de işlenmediğini Ali Duzcu denilen şahısla hiçbir alışverişin olmadığını ve kendisini de tanımadıklarını iddia ettiler. Süleyman Kuday’ın öğretmen olduktan sonra dershaneyi batırmak ve zarar vermek için böyle bir komlo kurduğunu iddia eden dershane yetkilileri dershane de eğitim ve öğretime aksamadan devam edeceklerini belirtirken bugün Cumhuriyet Savcılığına gerekli şikayetleri yapacaklarını Uğur Dershanlerinin de Markaya zarar verenler hakkında tazminat davası açacağını açıkladılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.