Uşak TV

BAŞKANA YARGI YOLU GÖRÜNDÜ

Hit haberler

BAŞKANA YARGI YOLU GÖRÜNDÜ

Bölme Belediye Başkanı İsmail GÜLPERİ’ye BÖLTAŞ nedeniyle yargı yolu göründü. Hakkında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesi üzerine Valilik tarafından yapılan ön inceleme sonucu Valilik soruşturma için izin verdi.

Yaşar Başer - İsmail Asar-Burhan Yücel- Hüsamettin Ketboğa-Niyazi Toker tarafından Nisan Ayında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesinde BÖLTAŞ şirketi’nin gerçekte Bölme Belediyesine ait olduğunu ancak 2 şahıs üzerine kurularak işlemlerin o şekilde yapıldığı iddia edildi. İddialara göre Başkan İsmail GÜLPERİ BÖLTAŞ’ı Bölme Beldesi sakinlerinden Yılmaz Karaoğlan ve Erdoğan Tetik isimli şahısların üzerine kurdu. Başkan nende böyle yaptığını ise seçim broşürlerinde ayrıntıları ile anlatarak bürokrasiyi en aza indirmek için böyle yaptığını seçmenlerine anlatmaya çalışmıştı. Yine iddialara göre Şirkette çalışmadığı halde bazı kişiler bu şirkette çalışıyor gibi gösterilip ödemeler yapıldı..

MHP’li Belediye Meclis üyelerinin şikayetini inceleyen Savcılık Başkan İsmail GÜLPERİ’nin soruşturulabilmesi ve yargılanabilmesi için Valilik’ten izin istedi.

Valilik ön inceleme için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden yardım istedi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü Adnan HAMEDOĞLU yaptığı incelemede usulsüzlük iddialarını tespit etti.

İl İdere kurulu da aldığı karar ile İsmail Gülperi’nin ve diğer kamu görevlilerinin Yargılanmasına izin verdi

 

 VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK İMZALI KARARDA:

“Bölme Belediye Başkanı İsmail Gülperi hakkında , İller Bankasından, Mavişehir Konut Yapı Kooperatifinden ve belediye imkanlarından yararlanarak BÖLTAŞ isimli firma kurulduğu, daha sonra İller Bankasından kredi kullanmak suretiyle satın alınan beton parke üretim makinası ve diğer ekipmanlarının sembolik bir bedelle BÖLTAŞ isimli firmaya kiraya verildiği, bu kiralama işlemine ilişkin ise belgelerin bulunmadığı, belediye kaynaklarının bu şirkete peşkeş çekildiği, ayrıca yerel seçimlere yönelik olarak bastırılan bilgi broşüründe esasen belediye ile organik bağının bulunduğu ancak bürokratik formalitelerden kurtulabilmek için bu şekilde kurulduğu iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığının 15.05.2009 gün ve Soruşturma No: 2009/3134 sayılı yazılarına istinaden yapılan ön inceleme sonucu,
Belediye Başkanı İsmail Gülperinin ekonomik kaynak bulmak, altyapı ve istihdam msorunlarını çözebilmek amacıyla ticari faaliyette bulunabilmek amacıyla, 4046 sayılı özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 26., İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 21.04.2008 tarih ve 11273 sayılı genelgesi gereğince izlenmesi gereken Bakanlar Kurulu’ndan izin alma işlemi yerine, güvendiği kişilere BÖLTAŞ isimli şirketi kurdurarak Bölme Belediyesi ile Mavişehir Konut Yapı Kooperatifi arasında yapılan sözleşmeyi aynı şartlarda söz konusu şirkete devrettiği tesisi ilk önce 10.000 liralık aylık bedelle şirkete kiraya verdiği halde, tesisin kira bedelinin sonradan 1000 TL ye düşürüldüğü, BÖLTAŞ adlı şirketin kar amacı güden ticari bir şirket gibi davranmayıp belediyeye bağlı bir şirket gibi hareket ettiği ve özünde belediyeye ait olup sahibi gibi görünen kişilerin ücretli çalışan personel olduğu, izlenmesi gereken yöntemlerin göz ardı edildiği tesbit edilmiştir.
Bu nedenle Bölme Belediye Başkanı İsmail Gülperi hakkında, bu suçlamadan dolayı Soruşturma İzni verilmesine, karardan bir örneğin adı geçene tebliğine, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesine göre 07.09.2009 günü karar verildi” denildi.

Şimdi Cumhuriyet Savcıları iddiaları değerlendirecek ve Usulsüzlük tespit ederse İsmail Gülperi Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.





 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.