Uşak TV

BANAZ OLAYLARI PERDE ARKASI VE EMNİYET MÜDÜRÜ

Hit haberler

BANAZ OLAYLARI PERDE ARKASI VE EMNİYET MÜDÜRÜ

Banaz’da yaşan gençler arasındaki kavga ve ardından yapılan linç girişimi gurbetçi ailenin aracının parçalanması Uşak polisin bu olayı adeta seyretmesine tepkiler çığ gibi. www.usak.tv ve www.usakyasam.com sitelerine yüzlerce mesaj gönderen okuyucularımız olayda emniyetin kusurlu oluğunu adeta olayları seyrettiğini iddia ediyor. Görüntüler ve fotoğraflarda zaten bunu kanıtlıyor. Olay ulusal basında büyük yankı uyandırırken bazı televizyonlar tarafından linçe 5 kala şeklinde verildi. Olayın tek sevindirici yanı ise gurbetçi ailenin canlarına bir şey olmaması.

Banaz’daki kavga ve linç girişimin detayları da ortaya çıkamaya başladı. İddialara göre dövülen genç gurbetçi ailenin kızını laf atarak taciz etmiş ve gurbetçi ailenin çocukları da bu genci döverek hastanelik etmesi ile başlamış. İlçede dövülen gencin komaya girdiği şeklinde yapılan provoke sonucu da olaylar büyüyerek devem etmiş. Uşak için oldukça üzücü ve kahredici bir olay.

Esas üzüntü verici olan yanı ise Uşak emniyetin bu olayı hafife alması ve gerekli önlemleri alamaması. İki kadın arasındaki kavgayı uzlaşma ile sonuçlandırmak için günlerce saatlerce uğraşan ilin emniyet müdürü ne yazık ki böyle bir toplumsal olayda ilçeye gidip vatandaşları yatıştırmaya ya da polisi yönlendirmeye tenezzül etmemiş. İlk defa Uşak’ta böyle bir olay ile karşı karşıya gelen polislerimizde aracın hurdaya çevrilmesini adeta seyretmişler.

Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin kendi mesaj gönderdiği ve ilanı aşk ettiği iddiaları gündeme gelen S.Y ve bir baş komiserin sevgilisi olan Ş.K arasındaki kavgayı uzlaşma ile sonuçlandırmak için saatlerce makamında dil dökerken yüzlerce kişin ayaklanmasını linç girişimini önemsememiş olmalı ki olay yerine gitmeye tenezzül etmemiş.

İlin valisi senelik izninde olduğu için yerine vali yardımcısı Ali Galip saral vekalet ediyor. Ali Galip Bey normalde hemen olay yerine gider bu konuya müdahale ederdi diye düşünüyoruz ama her nedense oda gitmemiş. Olayı yatıştırmak ise Banaz kaymakam vekili olan Sivaslı kaymakamı ve Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e düşmüş. Eğer onlarında çabası olmasaydı istenmeyen sonuçlar daha da artabilirdi.

Uşak emniyeti birçok olayı aydınlatamamış gerekli hassasiyeti göstermemiş faili meçhul cinayetleri kurşunlamaları, çözememiş kayıpları bulamamış ve de Uşak’ta çetelerle mücadele de yetersiz kalmıştır. Emniyet müdürü Cafer Şahin hakkında aşk skandalı haberleri ile Uşak’ta ömrünü tamamlamış olmasına rağmen Eski Milletvekili Mustafa Çetin’in engellemeleri ile hala o koltukta oturmaktadır. Mustafa Çetin basın mensupları ile bir kahvaltı sırasında kesinlikle Cafer Şahin’in Uşaktan gitmek istediğini belirtmiş kendisinde buna destek verdiğini söylemiştir. Ancak son gelen haberlere göre Mustafa Çetin Cafer Şahin’in Uşak’ta kalması için gerekli girişimleri yapmıştır. Eğer bu son olay etili olmazsa Cafer Şahin yine Emniyet müdürü olarak Uşak’ta görev yapmaya devam edecektir.

Mustafa Çetin’e sesleniyoruz. Uşak halkı artık senin Uşak’tan elini ayağını çekmeni istiyor. Zaten sende vekil adayı olmayarak bunu kabul ettin Ancak her nedense bazı daire müdürlerini koruyup kollamak için israr ettiğin haberlerini alıyoruz. Uşak yeni vekillerini seçti. Yaptığın hizmetlerin için san da teşekkür ediyoruz. Ama artık Uşaklı senden müdahale istemiyor.

Banaz’da yaşanan olay sonrası İçişleri Bakanlığının Uşak’a müfettiş gönderip olayı soruşturacağı bilgilerini aldık. Umarız Müfettişler Emniyet müdürü Cafer Şahin ile S.Y arasındaki aşk iddialarını soruşturdukları gibi bu olayı da kapatmazlar. Uşak halkı huzur istiyor güven istiyor, şaibesiz bürokratlar istiyor.

İŞTE BANAZDAKİ LİNÇ GİRİŞİMİNE ULUSAL BASININ BAKIŞ AÇISI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.