Uşak TV

ATAPARK İŞGALDEN KURTARILDI!

Hit haberler

Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi Atapark´ın işgaline dur dedi.

Mülkiyeti Uşak Belediyesine ait olan Atapark Kafeterya´nın ihalesi işlemeciler alan dışına taştığı için iptal edilmiş ve boşaltılması için valiliğe havale edilmişti. İşletmecilerde konuyu yargıya taşımış ve Manisa Bölge idaresine başvurarak boşaltma işleminin usulsüz olduğunu iddia ederek yürütmenin durdurulmasını istemişti. Manisa Bölge İdare mahkemesi Uşak valiliğinden boşaltma nedeni ile ilgili 5 gün içinde ayrıntılı bilgi istedi. Ancak valilik bu bilgileri zamanında mahkemeye vermediği için boşaltma işlemi gerçekleşmedi.

Bunun üzerine Uşak belediyesi 3 ay kira ödemeyen İşletmeciyi icraya verdi ve tahliye talebi istedi. Ancak İşletmeci son gün 3 aylık kirayı ödeyerek tahliyeden yine kurtuldu. Havaların ısınması ile birlikte Atapark kafe işletmecisi yine sınır taşına taşmaya ve bahçeyi işgal etmeye başladı. 500 Metrelik alanı 5 Bin metreye çıkaran işletmeciler Zabıta ve belediye yetkililerini dinlemeyerek yayılmaya devam ettiler. Tüm uyarılara aldırmayan ve giden görevlilere tehdit eden işletmecilere sonunda Belediye ve Valilik dur dedi.

İşletme kerim Çiber adına kayıtlı ancak gerçekte ise Uşaksportif´in de Başkanı olan Arif Akçakaya ve Uşak Haber Merkezinin Sahibi Erkan Cuhadar tarafından işletiliyordu. CHP den milletvekili aday adayı olan ve en son sırada yer alarak hayal kırıklığına uğrayan Nurullah Çavuşoğlu´nun facebook hesabından Vali ve Belediye başkanına hakaret etmesi bardağı taşran son damla olmuştu. Hakları olmadığı halde Atapark´ı adeta işgal eden işletmecilere zabıtalar müdahale edemez hale gelmişti.

Bunun üzerine dün çvik kuvvet ekipleri ile birlikte zabıta ve işçiler tekrar Atapark´a gitti. Zabıtanın uzun süren ikna çalışmaları sonuç vermedi. Bunun üzerine Zabıta ve işçiler getirdikleri kamyonlara parkta bulunan eşyaları taşımak istedi. Bunun üzerine işletmeciler eşyaları içeriye almayı kabul ettiler ve eşyalar iç kısma taşınmaya başlandı. Bu arada zabıta ve işçiler de taşıma işlemine yardım etti. İşletmenin taştığı alandaki tüm eşyalar boşaltırken yere serilen halıflekslerde kaldırıldı. İşletmecinin bir mobilya firmasının taştıkları alana reklamını koyduğu bile gözlerden kaçmadı. Bu tabelalarda işçiler tarafında söküldü. Boşaltım sırasında olay çıkmaması için Çevik kuvvet ekipleri önlem aldılar.

İşgal altındaki alan boşaltıldıktan sonra bahçe düzenleme yapılmak için sürüldü. Bu alanda belediye tarafından düzenleme yapılacağı ve Kafeterya´nın bir daha haksız yere sınırları dışına taşmasına izin vermeyeceği belirtildi. Uşak Belediyesine ait olan ve kiraya verilen kule altındaki Kahve diyarı alan dışına bir tek bile masa koymazken Atapark Kafe 200 civarında sınır dışına masa atarak haksız rekabet ve büyük rant elde ediyordu. 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.