Uşak TV

AK PARTİLİ BAŞKAN VE MECLİS ÜYELERİNE KAÇAK YAPI SERBEST Mİ?

Hit haberler

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur'dan sonra AK PArti İl Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Tufan'ın da kaçak kat çıktığı ortaya çıktı.

 Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur kaçak kat çıkarda AK Partili yöneticiler ve AK Partili Belediye Meclis üyeleri durur mu? AK Partide neden kimse Belediye başkanının usulsüz işlerini eleştiremiyor biliyor musunuz? Çünkü Yarısının kaçak yapısı var.
AK Parti Uşak İl Disiplin kurulu başkanı Mehmet Tufan'a ait apartın çatısına ruhsatsız olarak bir kat daha çıkıldığı iddia ediliyor. Tufan'ın Uşak'ta Kemalöz Mahallesi Dikilitaş üstgeçidi mevkisinde bulunan normalde 3 katlı planlanmış binanın en üst katına bir çekme kat daha ilave ederek 4. katı yaptığını gözlemledik. İmar kanunun ilgili maddelerine yani plana aykırı olarak yapılan çalışmanın hiç bir izne tabi olmadığı ise gelen bilgiler arasında. 


Geçtiğimiz yıllarda yurdun çeşitli yerlerinde imar planına aykırı olarak yapılan bir çok yurt ve apartlarda çıkan yangın ve kazalarla gündeme gelen kaçak apartlar ve yurtların durumları ulusal basında da çeşitli olaylarla yer almıştı. İmar planına uygun olmayan yurt,özel pansiyon ve apart evlerde yaşanan bir çok kaza ve olayların yanısıra yaşanan can kayıpları ile ulusal basının da gündemine gelen bu binalarda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin denetim eksikliği de Türkiye gündemini bir süre meşgul etmişti. 

Kaçak Binalara Nasıl Çalışma İzni Verildi?
Projeye uygun yapılmayan kaçak binalar, öğrenci yurt veya apartları can güvenliğini tehdit ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü ile Uşak Belediyesinin bu duruma nasıl göz yumduğu merak ediliyor. Kamuoyu Ak Parti Uşak İl Teşkilatı Disiplin Kurulu Başkanı olan Mehmet Tufan'ın partiyi kullanarak kaçak kat yaptığını iddia ederken Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğünün müdahale etmemesi akıllarda soru işaretleri uyandırıyor!..

Başkan ve Başkan Yardımcısının da evleri kaçak!.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Başkan Yardımcısı H.Ufuk Uğur'un Kemalöz Mahallesinde bulunan evlerinin de kaçak olduğu binaların üzerine birer kat daha çıkılarak evlerini dubleks hale getirdikleri de gelen bilgiler arasında. Özellikle Ak Parti İl Teşkilatının son 3 yıllık döneminde bir hayli artış gösteren çatı ilavesi kaçak katların ve projeye uygun yapılmayan binaların çevre ve insan güvenliğini de tehlikeye düşürürken bu yolla haksız kazanç sağlanarak yapılan kaçak katların kiralandığı veya satıldığı da gelen bilgiler arasında. Diğer taraftan Ak Parti Uşak İl Teşkilatı yönetiminin başta İl Başkanı Servet Kuş olmak üzere Merkez İlçe Başkanı Ali Kumaş ile birlikte neredeyse tüm yönetiminin müteahhitlik yaptığı da kamuoyu tarafından biliniyor. Yapılan binalarda projeye uygun olmayan alanlar Uşak Belediyesi ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından görmezden gelinirken başta Başkan Nurullah Cahan ve Başkan Yardımcısı H.Ufuk Uğur'a ait evlerin Bimer üzerinden şikayet edilmesine rağmen projeye uygun olmayan bu kaçak katlar ile ilgili en ufak cezai bir işlem uygulanmadığı da iddia ediliyor. 







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.