Uşak TV

AK PARTİ BANAZ İLÇE BAŞKANI ÜRETİCİYİ TEHDİT EDİYOR

Hit haberler

AK Parti Banaz İlçe Başkanı ve Banaz Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Aydın hakkında şok suçlamalar.

 Geçtiğimiz günlerde Banaz Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Aydın ile ilgili çarpıcı iddiaların bulunduğu bir suç duyurusunu ve süt üreticilerinin mağduriyetini anlatan bir haber yayınlamıştık. Haberde Ak Parti Banaz İlçe Başkanı ve Banaz Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Aydın’ın Ak Parti İlçe Başkanlığını kullanarak, birliğe üye süt üreticisine baskı kurduğunu, bu yolla haksız kazanç elde ettiğini ve süt birliğine üye olan üreticinin desteklenmesi amacıyla birliğin banka hesabına Tarım Bakanlığı tarafından yatırılan süt desteğinin, çeşitli isimlere usulsüz şekilde aktarıldığını, bankamatik marifetiyle çekildiğini veya bir takım isimlere havale yoluyla aktarıldığını anlatmıştık.

 Aynı haberde Süleyman Aydın’da birliğin bazı mali sıkıntılar çektiğini, birlik hesabının icra yoluyla bloke edildiğini, bu yüzden destek mahiyetindeki paraları başka hesaba aktardığını veya bankamatik aracılığıyla çektiğini belirtmişti. Haberden hemen sonra kendisine ait facebook sayfasını da etiketleyerek konuyu yine kamuoyu önünde bir soru daha sormuş, Banaz Süt Üreticileri Birliğinin kim yada kimlere veya hangi kurumlara borçlu olduğunu, birliğin hesabının nasıl bloke edildiğini ve bloke edilen hesabın nasıl kullanıldığını sormuştuk fakat kendisinden hiçbir cevap alamamıştık.

Bugün edindiğimiz bilgiler ışığında Banaz Süt Üreticileri Birliği Başkanlığını ziyaret edip oradaki süt üreticileri ile konuşalım istedik ancak birliğin hafta sonu tatili nedeniyle kapalı olduğunu öğrendik. Buna rağmen birlik üyesi olduğunu öğrendiğimiz bir vatandaşla konuştuk. Aynı zamanda Banaz’da hayvan yemi satışı yapan Birol Pala www.usak.tv kameralarına eşinin birlik üyesi olduğunu ve hayvancılıkla uğraştıklarını, yatırılan destekleme paralarının uzun süredir kendilerine verilmediğini belirtti.

Hayvancılık ve esnaflık ile uğraşan Birol Pala, destekleme için yatırılan paranın Banaz Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Ak Parti Banaz İlçe Başkanı Süleyman Aydın tarafından daha önceki tarihlerde çeşitli hesaplara aktarıldığını bu yüzden kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek bugün de birlik üyelerine Süt desteği olarak yatan paranın ne zaman verileceğini ve süt desteği olarak yatırılan paranın birlik üyelerine neden eksik verildiğini sorduklarında ise “Ben aynı zamanda Ak Parti İlçe Başkanıyım. İstediğim uygulamayı yaparım bana da kimse hesap soramaz” gibi cümleler kurduğunu konuyla alakalı Banaz Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Birol Pala Banaz Süt Üreticileri Birliği üyelerinin Süt Desteği olarak devletten aldıkları destekleme konusunda hesapları incelemek istediklerini fakat Süleyman Aydın’ın Ak Partiyi kullanarak süt üreticisi üzerinde baskı kurduğunu belirtti. Birol Pala süt üreticisinin zor şartlar altında hayvancılık yaptığını destekleme olarak verilen miktarla hayvancılığın bir nebze nefes aldığını fakat bunun da AKPARTİ BANAZ İLÇE BAŞKANI Süleyman Aydın tarafından resmen gasp edildiğini iddia etti. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Banaz Cumhuriyet Başsavcılığına ve Tarım Bakanlığına suç duyurusunda bulunacağını belirten Birol Pala, Süleyman Aydın’ın Ak Parti İlçe Başkanlığını kullanarak birlik üyesi süt üreticisini yıldırmaya ve korkutmaya çalıştığını iddia etti. Binlerce üyenin aslında bu konudan çok rahatsızlık duyduklarını ancak AK Parti teşkilatı ile karşıya gelmek istemedikleri için seslerini çıkamadıklarını iddia etti.

Yorumlar (1)

BANAZLI 8 Yıl Önce

sayin kazim şen kendi fikirleriiinizi yazin başka birilerinin hesaplaşmalrina alet olmayin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.