Uşak TV

YAZITEPE KÖYÜ DERNEĞİ’NDEN İSTANBUL’DA MUHTEŞEM BİR GECE

Gurbetteki Uşaklılar

YAZITEPE KÖYÜ DERNEĞİ’NDEN İSTANBUL’DA MUHTEŞEM BİR GECE

Merkezi İstanbul-Kağıthane ilçesinde bulunan “Uşak İli Banaz İlçesi Yazıtepe Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği”nin düzenlediği “Hasret Gecesi” 05.03.2010 tarihinde Kağıthane ilçesi Gürsel Mahallesi’nde bulunan Aydın Düğün Salonu’nda yapıldı.

Kağıthane İlçesi’nde ikamet eden Yazıtepelilerle çok sayıda davetlinin katıldığı gece, son derece hareketli ve eğlenceli geçerken Yazıtepeliler adeta memleket hasreti giderdiler.

Sunuculuğunu Yazıtepeli eski milli atlet Hüseyin Demir’in yaptığı gece; açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan dernek başkanı Sami Topkaya dernek faaliyetleri ve gecenin anlamı konusunda bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardından her yönüyle Yazıtepe köyünü anlatan bir slayt gösterisi sunuldu.

Slayt gösterisinin ardından geceye destek amacıyla katılan türkücü Ahmet Ece ve Fatoş Eren verdikleri kısa konserle davetlilere hareketli ve eğlenceli dakikalar geçirtti. Her iki sanatçının verdiği konserin ardından hemşehri dayanışması adına geceye misafir olarak katılan Uşaklılar Vakfı Başkanı Cahit Karahan, Uşaklılar Dernek Başkanı Mehmet Turgut ve Karahallılar Vakfı üyesi Şerafettin Polat birer konuşma yaparak bundan sonraki faaliyetlerde ortak hareket etmek ve dernekler arasında dayanışma konusunda görüşlerini aktardılar.

Kalabalık üye sayısı ve faaliyetleri nedeniyle ilçede güçlü bir dernek olarak bilinen Yazıtepe Derneği’nin tertiplediği geceye destek amacıyla Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile MHP, SP, TDH ve TP ilçe yöneticileri ve mahalle muhtarlarının katıldığı görüldü.

 Gecenin final bölümünde sahneye çıkan gece için Uşak’tan özel olarak gelen Yazıtepeli yerel sanatçı Ali Aydoğdu,Uşak türkülerinden oluşan bir konser verdi. Ali Aydoğdu’ya konserinde kardeşi Kamil Aydoğdu orgla eşlik etti. Ali Aydoğdu’nun söylediği hareketli türküler sırasında sahneye çıkan Yazıtepe Derneği’nin gençler ve kızlardan oluşan iki ekibi mahalli oyunlardan oluşan bir gösteri sundular. Finalde dernek yöneticileriyle misafir dernek başkanlarının topluca oynadığı “İslamoğlu Zeybeği” ilgiyle izlendi. Gece, değişik hediyelerden oluşan bir çekilişle sona erdi.

YAZITEPE DERNEĞİ hakkında kısa bilgiler

Dernek, Yazıtepeliler’in yoğun olarak yaşadığı Kağıthane ilçesi Gürsel Mahallesinde faaliyet göstermekte olup 1993 yılında kurulmuştur.1960’yı yıllarda İstanbul’a göç eden Yazıtepeliler genel olarak Kağıthane ilçesinde yoğundur. Gürsel Mahallesi’ndeki “Uşaklılar Kıraathanesi” Banazlıların ortak buluşma yeridir. Bu bölgede yaklaşık 3000 civarında Banazlı olduğu bilinmektedir 

Haber ve Foto: Mehmet Çolak





ŞERAFETTİN POLAT

 

ALİ AYDOĞDU

 
























Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.