Uşak TV

KARBASANLILAR DERNEĞİ BURS BAŞVURULARINI DEĞERLENDİRDİ

Gurbetteki Uşaklılar

KARBASANLILAR DERNEĞİ BURS BAŞVURULARINI DEĞERLENDİRDİ

Uşakl ili Karahallı ilçesi Karbasanlılar Derneği yönetim kurulu üyeleri 2011-2012 eğitim öğretim yılında burs verecekleri üniversite öğrencilerini belirlemek üzere bir toplandılar.

30.10.2011 tarihinde İstanbul Bağcılar ilçesinde bulunan dernek merkezinde bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri; 2011-2012 eğitim öğretim yılında burs almak üzere başvuruda bulunan Karbasanlı üniversite öğrencilerinin durumlarını belirlediler. Öğrencilerin aldıkları giriş puanı, yerleştiği okul ve genel not ortalamasını yönetim kurulu üyeleri Avukat Muhammet Özer ve Dr. Abdullah Erdem birlikte değerlendirdiler.Burs değerlendirme toplantısı sonrasında bu yıl için 40 öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı.

Burslar konusunda bir açıklama yapan dernek başkanı Mehmet Halil Akkuş ; “ 1999 yılında kurulan Karbasanlılar Derneği’nin en büyük amaçlarından birisi üniversite tahsili yapan Karbasanlı öğrencilere karşılıksız burs vermektir.2000 yılından başlamak üzere bu güne kadar yüzlerce öğrenciye burs verdik. Geçen yıl aylık 100 TL olmak üzere 38 öğrenciye burs verdik. Bu yıl 16 yeni öğrencimiz burs başvurusunda bulundu. Mezun olanları ve fazla zayıfı bulunan öğrencileri eledikten sonra yeni başvuruları değerlendirdik. Bu yıl burs verilecek öğrenci sayısını 40 olarak belirledik. Bizlere destek veren Karbasanlı hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.

Haber Foto: Mehmet Çolak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.