Uşak TV

KARAHALLILILAR TARHANA GECESİ’NDE BULUŞTU

Gurbetteki Uşaklılar

KARAHALLILILAR TARHANA GECESİ’NDE BULUŞTU

Merkezi İstanbul’da bulunan Karahallılar Vakfı tarafından 24 yıldır aralıksız olarak düzenlenen ve geleneksel hale gelen Tarhana Gecesi, 11.12.2011 tarih Pazar gecesi Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı Büyük Salon’da yapıldı.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Karahallı Belediye Başkanı Dr.Nihat Süzek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Balıkesir Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Bursalı, Balıkesir’in ünlü sanayicisi ve işadamı Karahallılı Mevlüt Yolcu ile Egeli vakıf ve dernek başkanlarının onur konuğu olarak katıldığı gecede İstanbul’da ikamet eden 500 Karahallılı bulunmaktaydı.

Sunuculuğunu İzmirli Şefika Keskin’in yaptığı gece, Karahallılar Vakfı Başkanı Ahmet Bursalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ahmet Bursalı yaptığı konuşmada; vakıf faaliyetleri, öğrencilere verilen burslar, yıl içinde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vererek vakıf faaliyetlerinin artarak devam etmesi için hayırseverlerden destek istedi. Ahmet Bursalı’nın ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Karahallı Belediye Başkanı Dr. Nihat Süzek; Karahallı’daki yeni gelişmeler ve yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdikten sonra Karahallılar Vakfı’nın yaptığı çalışmaları memnuniyetle karşılayarak desteklediğini söyledi.

Konuşmaların ardından başlayan yemek servisinde Uşaklı meşhur tarhanacı Mustafa Yeldanlı’nın özel olarak pişirdiği tarhana çorbası ikram edildi. Yemek servisinin başlamasıyla birlikte sahneye çıkan Bülent Taş ve arkadaşları Harmandalı ve Kerimoğlu zeybeği oynayarak güzel bir gösteri sundular.

Gösterinin ardından Karahallılıar Vakfı’na yaptıkları maddi bağışlar nedeniyle plaketle ödüllendirilen hayırsever hemşehrilerimize plaketleri Egebir Başkanı H.Reşit Öz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman tarafından verildi.

Plaket töreninin ardından sahneye çıkan Grup Laçin üç saat boyunca söyledikleri türkülerle salonu hareketlendirerek unutulmaz bir gece yaşattılar. Konserin arasında gelen istekler üzerine önce erkekler daha sonra kadınlardan oluşan iki ekip piste çıkarak Ege yöresi oyunları sergilediler.

Kısa süreyle verilen bir arada emekli öğretmen Kumru Çakçak Zora’nın yaptığı eski İstanbul temalı bir yağlı boya tablo açık artırmayla satışa çıkarıldı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın 500 Tl vererek başlattığı ve çok hareketli geçerken artırma sonunda tablo 6700 TL’ye Balıkesir’in ünlü sanayici ve işadamı Mevlüt Yolcu’ nun oldu. Tablo satışı sonrası Mevlüt Yolcu ve Kumru Zora kısa birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Açık artırmanın ardından piste çıkan Karahallılar Vakfı yöneticilerinden oluşan ekip çeşitli Ege oyunlarından oluşan bir gösteri yaparak geceye renk ve hareket getirdiler. Daha sonra piste çıkan gençler ve kadınlar hareketli oyunlar oynayarak geceyi noktaladılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.