Uşak TV

KARAHALLILAR VAKFI’NIN GELENEKSELTARHANA GECESİ

Gurbetteki Uşaklılar

İstanbul’da faaliyet gösteren Uşak ili Karahallılar Vakfı tarafından her yılın son ayında düzenlenen ve bu yıl 30.su gerçekleşen “Geleneksel Tarhana Gecesi”  Avcılar sahilindeki İBB Davet Salonu’nda yapıldı.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Karahallı Kaymakamı Ahmet Gülderen, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Uşak İl Genel Meclis Üyesi Durmuş Yavuz, Egeliler Birliği Dernek Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Uşaklılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Beylikdüzü Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Zeliha Yiğenoğlu, ünlü tıp adamı Prof. Dr. Cihan Aksoy ve eşi Dr. Meriç Aksoy, İSKİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir, Edebiyatçı ve Tıp Doktoru Mehmet Uhri, Karahallılar Vakfı kurucu başkanı Prof. Dr. Servet Karahan, Karahallılar Vakfı eski başkanlarından Mustafa Yıldırım, Dr. Ercüment Bursalı, Ahmet Bursalı ve Bekir Sağsöz, Hanımlar Komisyonu onursal başkanı Op. Dr. Hatice Karahan, Hanımlar Komisyonu başkanı Aysun Aysal, Gençlik Komisyonu başkanı Ersoy Yıldız, FB’li eski futbolculardan Mehmet Dilber’in konuk olarak bulunduğu geceye 650 davetli katıldı.

Sunucuğunu Dilruba Çolak ve Sevim Aşık’ın birlikte yaptığı Tarhana Gecesi bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Gecenin açılış konuşması yapan Karahallılar Vakfı başkanı Şeref Özyurt, katılımcılara teşekkür ederek vakıf faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.

Yemek servisinin başlamasıyla birlikte her sene olduğu gibi bu sene de Karahallı’dan özel olarak getirilerek pişirilen tarhana çorbası davetlilere ikram edildi.

Yemek servisinin başlamasıyla birlikte sahneye çıkan Karahallılar Vakfı korosu Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Koronun verdiği konserin ardından Karahallılar Vakfı’na yapmış oldukları maddi ve manevi katkılarından dolayı; Belediye Başkanı Ali Topçu, Yüksel Işık Nalbant, Ali Başaran, Sait Özer ve Şerif Gürel’e birer plaket verildi.

Plaket töreninin ardından sahneye çıkan Bülent Taş’ın hocalığını yaptığı Karahallılar Vakfı Gençlik Komisyonu folklor ekibi Ege yöresi oyunlardan oluşan bir gösteri yaptı. Ekibin gösterisi ve mahalli kıyafetler giyen kızların oyunları davetlilerden büyük alkış topladı.

Gecenin ilerleyen bölümlerinde sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Selcan Kökçen Şahin Ege türkülerinden oluşan bir konser verdi. Konserin son bölümünde hareketli türküler seslendiren sanatçı gençleri coşturdu.

Saat 19.00’da başlayan gece saat 23.00’da sona erdi.

Haber Foto: Mehmet Çolak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.