Uşak TV

İSTANBUL’DAKİ UŞAKLILAR UŞAKLI REKTÖRÜ ZİYARET ETTİ

Gurbetteki Uşaklılar

İstanbul’da faaliyet gösteren Karahallılar Vakfı yönetimi Beykent Üniversitesi Rektörü Uşaklı Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan’ı makamında ziyaret ettiler.

Karahallılar Vakfı başkanı Bekir Sağsöz ve yönetim kurulu üyeleri Ayazağa’da bulunan Beykent Üniversitesi Rektörlük binasına giderek Rektör Karahan’ı makamında ziyaret ettiler.

Vakıf heyetini kapıda karşıladıktan sonra samimi bir hava içinde makamına kabul eden Rektör Karahan heyet ile üniversite, Uşak ve Karahallı konularında uzun süre sohbet ettiler.

Öğle saatlerine denk gelen ziyaret nedeniyle misafirlerine öğle yemeği ikram eden Rektör Karahan, heyete Beykent Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra makam odasını gezdirerek oda içindeki eser, kitap ve objeler hakkında bilgiler verdi.

İki saat süren ziyaretin ardından hemşehrilerini yolcu eden Rektör Karahan Uşaklı hemşehrilerine her zaman kapısının açık olduğunu belirterek Uşak halkına selamlarını iletti.

Makam Odası Kapısını Sürekli Açık Tutan Rektör

Türkiye’deki 184 üniversite Rektörü içinde makam kapısını hiç kapatmayan ve sürekli açık tutan, öğrencilerle göz göze gelen tek rektör olduğunu ifade eden Prof.Dr. Karahan kendi yaşamından da söz ederek akademik hayatını anlattı.

1949 yılında Uşak’ta doğan ve aslen merkez Ürünköylü olan Prof.Dr. Karahan, ilk, orta ve lise tahsilini Uşak’ta tamamladı. 1966 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’ne kaydolduktan sonra 1971 yılında İnşaat yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyet sonrası aynı üniversitede asistanlığa başladı. 1975 yılında Doktor, 1980 yılında Doçent oldu.1985 yılında profesörlüğü hak ettiği halde yasa gereği başka üniversiteye gitmediği için Profesör ünvanını gecikmeli olarak 1988 yılında aldı. 1977-1979 yılları arasında Amerika’da doktora üstü çalıştı. İTÜ’de 12 yıl süreyle Dekan Yardımcılığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 40 yıl çalıştığı İTÜ’den emekli olarak Beykent Üniversitesi’ne geçti. Bir süre Bölüm Başkanlığı ve Rektör Yardımcılığı yaptıktan sonra Rektörlüğe atandı. 5 yıldır bu görevi yürütmektedir.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Prof. Dr. Karahan’ın iki kızı da halen Gedik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

İstanbul’daki Uşaklılar Vakfı’nın mütevelli heyet üyesi olan Prof.Dr. Karahan Uşaklılar Vakfı’nın kuruluş yıllarından beri önemli destek ve katkılar sunmuştur.

Haber Foto: Mehmet Çolak











 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.